sâmbătă, 24 mai 2014

Z 107


Photo

In Calendarul Golgotei mele, am numarat - pentru etapa chimio-terapiei - 74 de zile! Am inclus si saptamana de suferinta de dupa ultima cura.
Toti cei care au facut armata povestesc cum stergeau din calendar zilele petrecute acolo si isi socoteau cu precizie zilele ramase folosind indicativul A.M.R. - prescurtarea cuvintelor:  AU  MAI  RAMAS... atatea zile! :)
Asa fac si eu: sterg cu un X mare zilele ce s-au scurs si ma bucur cand o fac, socotind riguros numarul zilelor ramase.
Astfel, din cele 74 de zile, au trecut 22 si ... A.M.R 52!

Ieri nu am mancat nimic.
Am inceput sa beau apa! Cum spuneam, beau apa cu trei zile inainte de cura si in ziua respectiva.
Am trecut cu bine postul - desi am preparat mancare pentru mai multe zile, pentru ai mei, caci stiu ca nu o sa pot sa fac asta in zilele urmatoare curei! Nu ca nu s-ar descurca ei fara preparatele mele dar stiu ca le place ce le pregatesc eu iar acest lucru imi da chef sa o fac.

Mi-am facut si analizele - azi le voi ridica.

Vremea este tot mohorata dar nu este frig. Déjà un punct pozitiv!
Ajuta-ne, Doamne!

CUVINTE DE FOLOS:

Sfântul Isaac Sirul cel de Dumnezeu insuflat -  despre ispite, întristări, dureri și răbdare.

,Aşa cum copiii mici se înfricoşează de priveliştile înspăimântătoare şi aleargă la părinţii lor prinzându-se de hainele lor şi cerându-le ajutorul, tot astfel şi sufletul: cu cât se teme mai mult de ispite, cu atât aleargă mai repede la Dumnezeu şi se lipeşte de El, făcând rugăciuni neîncetate.
Cu cât ispitele vin asupra lui, una după alta, cu atât se roagă mai mult.
Însă atunci când ispitele încetează, iar sufletul îşi află odihna, de obicei el pierde contactul cu realitatea (duhovnicească) şi se în­depărtează de Dumnezeu’’.

EVANGHELIA ZILEI

IOAN 10/ 27-38

Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: oile Mele glasul Meu îl ascultă, şi Eu le cunosc şi ele Mă urmează. Şi Eu le dau viaţă veşnică şi ele'n veac nu vor pieri şi din mâna Mea nimeni nu le va răpi. Tatăl Meu, Cel ce Mi le-a dat, este mai mare decât toţi, şi din mâna Tatălui Meu nimeni nu le poate răpi. Eu şi Tatăl Meu una suntem“. Atunci Iudeii au luat iarăşi pietre ca să arunce asupra Lui. Iisus le-a răspuns: „Multe lucruri bune v'am arătat Eu vouă de la Tatăl Meu; pentru care din aceste lucruri aruncaţi cu pietre asupra Mea?“ Iudeii I-au răspuns: „Nu pentru lucru bun aruncăm noi cu pietre asupra ta, ci pentru blasfemie şi pentru că tu, om fiind, te faci pe tine Dumnezeu“. Iisus le-a răspuns: „Oare nu este scris în legea voastră:" Eu am zis: Sunteţi dumnezei"? Dacă ea i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu – şi Scriptura nu poate fi desfiinţată – Celui pe Care Tatăl L-a sfinţit şi L-a trimis în lume voi Îi ziceţi: Blasfemiezi!, fiindcă Eu am spus: Sunt Fiul lui Dumnezeu. Dacă Eu nu fac lucrurile Tatălui Meu, să nu credeţi în Mine; dar dacă le fac, chiar dacă nu credeţi în Mine, credeţi în lucrurile acestea, ca să ştiţi şi să cunoaşteţi că Tatăl este întru Mine şi Eu întru Tatăl“. Amin