miercuri, 10 februarie 2016

CARE ESTE SECRETUL

pentru a dobandi ceea ce ceri?
Sa crezi, sa ierti si sa iubesti!


Evanghelia de astazi imi aminteste de o intamplare din viata mea, una din acelea care mi-au aratat puterea incredibila a credintei si q rugaciunii.

Acum  vreo 15 ani - Doamne, cum mai trece timpul! - intr-o zi de iarna cu lapovita, ce se asternea peste zapada cazuta din plin in acel an, baiatului meu i-a fost sparta masina si din ea i-a fost furata o servieta cu absolut toate actele lui profesionale si personale - inclusiv diploma de absolvire a facultatii - si chiar dosare cu cate ceva din viata altora!
Imediat m-a sunat, disperat, nestiind ce sa faca.

Bunica zicea ca, daca suntem atenti, Dumnezeu ne da raspuns intrebarilor noastre si acesta este primul gand!

Si primul meu gand a fost sa merg la biserica si sa ma consult cu duhovnicul meu. Ce poti face altceva intr-o astfel de situatie?
M-am invoit de la serviciu si m-am dus. 
Era un pic trecut de ora 12.
Si, ca la doctor, parintele mi-a dat reteta: sa citesc de 40 de ori Acatistul Sf. Mina!
Atat de convinsa am fost ca "medicamentul" avea sa imi fie de folos, incat aproape ca am zburat spre casa sa ma apuc de rugaciune!
Mi-am luat 40 de bete de chibrit, am intrat in camera unde ma rugam si ... am inceput.
Facusem o socoteala a timpului necesar citirii de 40 de ori, asa ca eram pregatita sa ma apuce zorii. Dupa fiecare citire, puneam deoparte un bat de chibrit. 

Ma rugam si cu ochii mintii vedeam servieta purtata de cineva...
Imi amintesc si astazi cat eram de sigura ca ea se indrepta spre fiul meu, caci ma simteam conectata cu Sf Mina si parca imi vorbea! Niciodata nu am fost mai sigura de rezultatul unei actiuni ale mele ca atunci.
Textul devenindu-mi cunoscut viteza de citire crestea - aproape invatasem pe de rost anumite pasaje - am reusit sa devansez orarul programat initial!

La un moment dat am auzit, ca prin vis, ca a sunat  telefonul si atunci am stiut: servieta ajunsese deja la fiul meu! 
Am iesit din camera zburand.
- Auzi, zice ca cineva i-a adus servieta! imi spuse sotul meu, cu un chip tranfigurat.
- Este intacta, nu-i asa? am intrebat eu, aproape in extaz.
El, privindu-ma printre lacrimi, in loc de raspuns, amutit de emotie, imi intinse telefonul.

Da! Servieta era intacta, actele erau acolo, fara sa fie nici ude nici deteriorate! Hotul, negasind bani, o aruncase intr-un boschet.
O doamna, plimbandu-si cainele, intrigata ca animalul gasise ceva de mirosit si nu mai iesea dintre crengule inghetate si ude, s-a dus dupa el si a zarit-o. Cum in servieta erau si cartile de vizita ale fiului meu... l-a sunat.
S-au intalnit, doamna i-a dat servieta si a refuzat categoric chiar si sa sereasca o cafea sau o prajitura  la cofetaria de peste drum!

Atunci am inteles vorba care spune ca rugaciunea de cerere facuta cu credinta netarmurita poate muta muntii din loc!
Cred ca Dumnezeu, in astfel de situatii, ne implineste chiar si cererile care nu ne sunt de folos, lasandu-ne sa ne luam soarta in maini si sa ne asumam dorintele noastre si consecintele lor, sa ne schimbam drumul.

Ar trebui sa mai spun ca acesta intamplare l-a miscat pe sotul meu atat de mult  incat, din acea zi, m-a urmat, convins,  in demersul meu pentru mantuire.  


NB: Sfantul Mina...  este protectorul si aducatorul lucrurilor pierdute... in perfecta stare!


Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Aveţi credinţă în Dumnezeu. Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te şi te aruncă în mare, şi nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice. De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea.
Iar când staţi de vă rugaţi, iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, ca şi Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greşealele voastre.
Că de nu iertaţi voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta vouă greşealele voastre. Marcu 11, 22-26


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu