joi, 25 februarie 2016

STAREA DE VEGHE

... este, pentru un crestin, continua legatura mentala si sufleteasca cu Dumnezeu. Asta presupune ca nimic din ce facem sa nu fie in afara Lui. In gandul nostru Dumnezeu ar trebui sa salasluiasca ca o lumina nestinsa si astfel, ori de cate ori am fi ispititi, am capata puterea sa si luptam cu ispita! In acest fel am gandi inainte de a cadea in greseala. A fi mereu treaz spre a intelege mesajul divin spre a intelege voia Sa, a-L purta permanent in gand, a fi vesnic pregatit pentru a da ochii cu El... asta inseamna sa veghezi!

Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Iar despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl. Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme. Este ca un om care a plecat în altă ţară şi, lăsându-şi casa, a dat puterea în mâna slugilor, dând fiecăruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit să vegheze. Vegheaţi, dar, că nu ştiţi când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopţii, sau la cântatul cocoşilor, sau dimineaţa. Ca nu cumva venind fără veste, să vă afle pe voi dormind. Iar ceea ce zic vouă, zic tuturor: Privegheaţi!
Şi după două zile erau Paştile şi Azimile. Şi arhiereii şi cărturarii căutau cum să-l prindă cu vicleşug, ca să-L omoare. Dar ziceau: Nu la sărbătoare, ca să nu fie tulburare în popor.
Marcu 13, 31-37; 14, 1-2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu