luni, 22 februarie 2016

RABDAREA

Am auzit de curand o tanara invatatoare - mama a trei copii! - spunand ca nu poate intelege cum este posibil sa practici o viata intreaga o meserie ca a ei (!), dupa cum nici cum e cu putinta sa fii casatorita cu acelas barbat 30 de ani! La o astfel de declaratie 
ramai fara replica! Cel putin eu...

Nu am obiceiul sa generalizez si sper ca parerea asta este una izolata si nu reprezinta opinia unei generatii... Ar fi cumplit!

Cand cresti un copil trebuie sa o faci cu dragoste si... rabdare.
Cand doresti sa atingi o performanta ai nevoie de forta si ... rabdare! Ca sa te apropii de oameni e nevoie de... rabdare
Ca sa descoperi lumea trebuie sa fii curios si sa ai... rabdare...
Fara rabdare... nu te poti nici mantui!

"Pentru mântuire sunt necesare trei lucruri. Primul: răbdare; al doilea: răbdare; al treilea: răbdare. Frate Ioane, da-ţi mai trebuie ceva: milostenie. Nu trebuie să dai vaca! Nu ţi-a cerut Dumnezeu vaca, niciodată! Ferească Dumnezeu! Nici viţelul. Da' sticla de lapte trebuie s-o dai! Şi încă un lucru, frate Ioane: rugăciunea. Pasul şi Dumnezeu! Fără răbdare, fără milostenie şi fără rugăciune nu se poate mântui omul!"
Parintele Ilie Cleopa

EVANGHELIA ZILEI

Luaţi seama la voi înşivă. Că vă vor da în adunări şi veţi fi bătuţi în sinagogi şi veţi sta înaintea conducătorilor şi a regilor, pentru Mine, spre mărturie lor. Ci mai întâi Evanghelia trebuie să se propovăduiască la toate neamurile. Iar când vă vor duce ca să vă predea, nu vă îngrijiţi dinainte ce veţi vorbi, ci să vorbiţi ceea ce se va da vouă în ceasul acela. Căci nu voi sunteţi cei care veţi vorbi, ci Duhul Sfânt. Şi va da frate pe frate la moarte şi tată pe copil şi copiii se vor răzvrăti împotriva părinţilor şi îi vor ucide. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până la urmă, acela se va mântui.
Marcu 13, 9-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu