marți, 16 februarie 2016

SFAT PENTRU VIATA VESNICA

Pe raftul unei librarii, am zarit de curand o carte, destul de voluminoasa, cu un titlu si un autor care fac desigur buzz:
"Cum sa traiesti mult si bine!" dr. Michel Cymes. (Cymes este un foarte cunoscut si de succes moderator, care face zilnic o reusita si foarte urmarita emisiune tv de sanatate!)
Cartea este un fel de manual cu sfaturi de... viata lunga!  Si mi-au cazut ochii pe unul care e cam asa:
"Intreaba-te zilnic cat din ce ai facut a fost ... din placere!"


Pai cum sa mai stii cat ai facut din si cu placere, cand placerea  s-a banalizat, prin exces de utilizare, si lucrurile simple, care altadata constituiau adevarate bucurii ale vietii, trec azi neobservate?
Asta pentru ca, robiti placerilor lumesti de tot felul, consumandu-le mereu si haotic, ca pe un drog, in timp, ele au devenit natura, 
firescul care, nemaifiind ceva exceptional, nu mai are nici un haz!

Presupunand ca acest tip de sfaturi te pot "ingheta" cam pe la... 69 de ani pentru un timp nedefinit, dar stiind ca nemurirea este posibila doar Dincolo... la ce bun sa traiesti mult, daca nu o faci pentru Acolo?

Si Acolo nu se ajunge prin placere ci prin pocainta si rugaciune!
Daca ar fi ca in Cerul dumnezeiesc sa fie ca si pe pamant... la ce bun atunci sa mai fi murit Fiul lui Dumnezeu pe Cruce?

Una din intrebarile serilor noastre, necesare, nu pentru o viata lunga, ci pentru viata vesnica, ar fi:
"Intreaba-te in fiecare seara ce si cat ai facut tu pentru Dumnezeu!"

Şi au venit la El saducheii care zic că nu este înviere şi-L întrebau zicând: Învăţătorule, Moise ne-a lăsat scris, că de va muri fratele cuiva şi va lăsa femeia fără copil, să ia fratele său pe femeia lui şi să ridice urmaş fratelui. Şi erau şapte fraţi. Şi cel dintâi şi-a luat femeie, dar, murind, n-a lăsat urmaş. Şi a luat-o pe ea al doilea, şi a murit, nelăsând urmaş. Tot aşa şi al treilea. Şi au luat-o toţi şapte şi n-au lăsat urmaş. În urma tuturor a murit şi femeia. La înviere, când vor învia, a căruia dintre ei va fi femeia? Căci toţi şapte au avut-o de soţie. Şi le-a zis Iisus: Oare nu pentru aceasta rătăciţi, neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu? Căci, când vor învia din morţi, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii din ceruri. Iar despre morţi că vor învia, n-aţi citit, oare, în cartea lui Moise, când i-a vorbit Dumnezeu din rug, zicând: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este Dumnezeul celor morţi, ci al celor vii. Mult rătăciţi.
Marcu 12, 18-27

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu