marți, 27 ianuarie 2015

Z 356

NICI O ZI FARA DURERE

Asta pare sa fie deviza mea! 
Dar...  ce nu stie, ea, durerea, este ca m-am invatat sa o am si deci... nu ma mai scoate din minti! 😀
Cu toate se invata omul! 

Acum 6 ani, cand am fost operata pentru prima data de cancer de san (stg) cu metastaze ganglionare, mi s-a facut ceea ce se cheama "curage ganglionnaire"(chiuraj ganglionar) dupa o tehnica moderna. 
Super reusita, interventia m-a tinut departe de asa numitul "gros bras", adica bratul umflat, care poate produce invaliditate, dureri si se umfla cand ti-e lumea mai draga (din pricina circulatiei limfatice intrerupte!) si pt care nu e leac!
Numai ca... ce sa vezi? Dupa 6 ani, bratul meu incepe sa doara. 
Inca nu observ sa se umfle cine stie ce dar doare - mai ales noaptea - si durerile sunt asemanatoare celor de dinti! 
Super, nu-i asa?

In martie ma voi vedea cu chirurgul si... vom vedea! Numai ca, pana atunci, sufar durerea! 
Dar, cum spuneam, ma rezum a ma plange, asa, un pic, si a indura fara prea multe fite! :)

Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi. Vai vouă, călăuze oarbe, care ziceţi: Cel ce se va jura pe templu nu este cu nimic legat, dar cel ce se va jura pe aurul templului este legat. Nebuni şi orbi! Ce este mai mare, aurul sau templul care sfinţeşte aurul? Ziceţi iar: Cel ce se va jura pe altar cu nimic nu este legat, dar cel ce se va jura pe darul ce este deasupra altarului este legat. Nebuni şi orbi! Ce este mai mare, darul sau altarul care sfinţeşte darul? Deci, cel ce se jură pe altar se jură pe el şi pe toate câte sunt deasupra lui. Deci cel ce se jură pe templu se jură pe el şi pe Cel care locuieşte în el. Cel ce se jură pe cer se jură pe tronul lui Dumnezeu şi pe Cel ce şade pe el. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, dar aţi lăsat părţile mai grele ale Legii: judecata, mila şi credinţa; pe acestea trebuia să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi. Matei 23, 13-22
Cele 8 vai.uri - pe care le gasim de-a lungul intregului capitol 23 al Evangheliei dupa Matei, sunt dojeni adresate carturarilor si fariseilor fatarnici, nu tuturor ci acelora care mimau evlavia fara sa fie patrunsi de credinta, atenti la nimicuri si nu la esential, care se preocupau de forma si nu de fond, neinduratori si pusi pe capatuiala!
Desi scena aceasta se petrece acum aproape 2000 de ani, si azi, ca si atunci, sunt printre noi carturari si farisei fatarnici, care isi pun cunostintele si priceperea in slujba unor interese obscure, mercantile, fara sa se gandeasca la consecinte!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu