duminică, 11 ianuarie 2015

ZIUA 340

METANOIA

Cum suntem la debutul anului 2015, putem inca sa ne propunem anumite obiective.
Printre multele planuri si vise pe care ni le dorim implinite, poate sa se numere si metanoia, adica acel declic, acea schimbare de sentimente, care survine ca urmare a caintei, acea preschimbare a spiritului, înnoirea minții, astfel incat viata noastra sa se orienteze spre lucrurile duhovnicesti, nadajduind sa ajungem la îndumnezeire.
Oricat de imposibil, de maret si de neatins ni s-ar parea a fi acest obiectiv, Dumnezeu ne asteapta  sa ne straduim, sa ne schimbam, sa insistam in cautarea celor dumnezeiesti si indumnezeitoare.
Iisus si-a inceput activitatea sa publica dupa Botezul lui Ioan si, cu acest prilej, ne-a transmis intaiul sau mesaj, invitandu-ne la pocainta!
Inceputul unui an ne poate mobiliza sa ne schimbam, sa ne debarasam de lucrurile rele, de vicii, de apucaturi daunatoare sufletului si trupului, de sentimente care nu ne fac cinste.
Cerand ajutor Domnului... nu suntem singuri si reusita poate sa ne surprinda!

Ajuta-ne, Doamne, sa meritam dragostea Ta!


Ev. Matei 4, 12-17
 
În vremea aceea, auzind că Ioan a fost pus la închisoare, Iisus s-a dus în Galileea; şi părăsind Nazaretul a venit de a locuit în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon şi Neftalim, ca să se împlinească ce s-a scris prin Isaia proorocul, care zice: pământul lui Zabulon şi pământul lui Neftalim, spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor; poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare şi celor care şedeau în ţinutul şi în umbra morţii, lumină le-a răsărit. De atunci a început Iisus să propovăduiască: pocăiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia cerurilor. Amin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu