joi, 5 iulie 2018

ECHILIBRUL FRAGIL AL VIETILOR NOASTRE...

Astazi , iata, ni se propune insasi explicarea pildei graului si neghinei. Apostolii i-au cerut Mantuitorului sa le talcuiasca pilda , ceea ce El a si facut.

"Țarina este lumea, sămânța cea bună sunt fiii Împărăției, iar neghina sunt fiii celui-rău. Dușmanul care a semănat-o este diavolul, secerișul este sfârșitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii." 
Totul este absolut clar. Evident insa in minte ne vine intrebarea: "de ce Dumnezeu ii ingaduie pe diavol si pe cei rai?" 

Sf Ioan Gura de Aur in Omiliile sale ne explica:

După cum întovărășirea cu cei răi vatămă de obicei pe cei ce se amestecă cu ei, precum spune și preafericitul Pavel: "Vorbele rele strică obiceiurile bune" (I Corinteni 15, 33), tot așa și întovă­rășirea cu cei buni folosește ne­spus de mult celor care se apropie de ei. Asta e pricina că Stăpânul nostru cel iubitor de oameni a îngăduit să se amestece cei buni cu cei răi, ca să câștige cei răi ceva din această întovărășire și să nu rămână mereu în răutatea lor, ci, având mereu sub ochi pilda acelora, să culeagă ceva din această întovărășire. 

Apoi, ce dragoste este aceea neprobata la ceas de ispita sau in incercari? 
Aceasta ispita continua pe care o reprezinta raul din jurul nostru ne poate duce mai abitir la poalele Domnului.

Traim intr-un echilibru fragil. Ceea ce in clipa asta pare perfect... intr-o secunda se poate narui!
Constienti de aceasta ... instabilitate totul trebuie protejat: iubirea intre soti, dragostea pentru copii, atentia fata de ce ne inconjoara, comunicarea.
Orice bresa in familie e aducatoare de dezechilibre, iar daca ea survine cand copiii sunt adolescenti se poate distruge totul ca si cand nimic nu a fost. E foarte important insa si ce facem, cum facem, pana la varsta cand copiii devin adolescenti!

Astazi cel rau pare sa se fi instalat pe FB si Instagram si tinerii au devenit dependenti de asta crezand ca acolo pot spune orice, ascunsi fiind in spatele unui avatar.

Nu stiu daca exista statistici dar stiu ca multi tineri si-au luat viata din pricina hartuirilor de pe internet.

Sunt convinsa insa ca cei care vor veni, generatiile viitoare, vor fi mai puternici, mai precauti, vor sti sa se protejeze! 

Sa avem insa grija de copii si sa ii crestem in Duhul Domnului! Nimeni nu e la adapost altfel! 

Evanghelia zilei 


„În vremea aceea Iisus a intrat în casă, iar ucenicii Lui s-au apropiat de El, zicând: Lămurește-ne nouă pilda cu neghina din țarină. El, răspunzând, le-a zis: Cel ce seamănă sămânța cea bună este Fiul Omului; Țarina este lumea, sămânța cea bună sunt fiii Împărăției, iar neghina sunt fiii celui-rău. Dușmanul care a semănat-o este diavolul, secerișul este sfârșitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii. Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului: Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, care vor culege din Împărăția Lui toate smintelile și pe cei ce fac fărădelegea și-i vor arunca pe ei în cuptorul cel de foc; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților. Atunci cei drepți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor. Cel ce are urechi de auzit să audă.” Matei 13: 36 - 43

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu