duminică, 3 aprilie 2016

Duminica a 3‑a din Post

este numita a Sfintei Cruci!

Sarbatoarea aceasta
 vine sa completeze pe cea a Inaltarii Sfintei Cruci din 14 septembrie, care comemoreaza descoperirea sa de catre Sfanta Elena, si cea a procesiunii Crucii din 1 august care aminteste de victoria imparatului Heraclie asupra persilor si intoarcerea Sfintei Cruci la Ierusalim, in anul 630. 


Ziua aceasta este un nou prilej de pocainta, zi in care Crucea Lui Hristos si crucea noastra se unesc cu lacrimi si iubire. Prin suferinta de pe Cruce El a biruit moartea si a invins pacatul, dandu-ne noua sansa mantuirii!

E momentul cumpenei, caci suntem la mijlocul drumului, si acum ni se propune, asa cum li s-a propus si iudeilor acum aproape 2000 de ani, lepadarea de sine si urmarea Domnului Iisus! Totul e o chestiune de... alegere! 
De credinta, iubire si de... alegere!
 
(Marcu 8, 34‑38; 9, 1)
Zis‑a Domnul: Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să‑şi ia crucea şi să‑Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să‑şi scape viaţa şi‑o va pierde, iar cine îşi va pierde viaţa sa pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela şi‑o va mântui. Căci ce‑i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă‑şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el când va veni întru slava Tatălui Său, cu sfinţii îngeri. Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu