luni, 5 ianuarie 2015

Z 334

VACANTA DE CRACIUN S-A TERMINAT

Ei bine, azi putem zice ca a inceput un an nou. 

Si cum sa trecem de sarbatorile astea in care ne-am ghiftuit cu sarmale, piftii, fripturi si prajituri, decat printr-o binecuvantata zi de Post, daca nu chiar de ajunare!
Asta ne face bine la minte, la suflet si la trup!

Eu... am lasat in urma toate suferintele. Nici nu mi le mai amintesc! Ce bine de mine, nu-i asa? :)


Dar cum ma tot fudulesc aici cu energia pozitiva cu care ma incarc, incep si cu un dezagrement: frigiderul s-a stins! 
Nu era deloc ce ne trebuia, insa cand iti trebuie o asa defectiune? Nicicand. Asa ca... impartim ce avem prin congelator si... Doamne ajuta!

Azi imi fac agenda pentru luna aceasta. Imi pregatesc: intalnirile cu doctorii, meniurile mele - si nu numai - comenzile de suplimente alimentare.
Elan am; sper sa am si consecventa!


O saptamana buna si un an binecuvantat!

Ev. Luca 3, 1-18


În anul al cincisprezecelea al domniei Cezarului Tiberiu, în vremea când Ponţiu Pilat era dregător în Iudeea, Irod, stăpânind a patra parte – Galileea; Filip, fratele lui, stăpânind a patra parte - Ituria şi ţinutul Trahoniei; iar Lisanie, stăpânind a patra parte – Abilenia; în zilele arhiereilor Ana şi Caiafa, a fost cuvântul lui Dumnezeu către Ioan, fiul lui Zaharia în pustie. Atunci el a venit în împrejurimile Iordanului, propovăduind botezul pocăinţei, spre iertarea păcatelor, precum este scris în cartea cuvintelor lui Isaia proorocul, care zice: un glas strigă în pustie: pregătiţi calea Domnului, drepte faceţi cărările Sale. Orice vale se va umple şi orice munte şi deal se va pleca; căile cele strâmbe se vor face drepte şi cele colţuroase drumuri netede; şi toată făptura va vedea mântuirea lui Dumnezeu. Deci zicea Ioan mulţimilor, care veneau să se boteze de el: pui de năpârcă, cine v-a arătat că veţi scăpa de mânia ce are să fie? Faceţi dar roade vrednice de pocăinţă şi să nu credeţi că puteţi zice în voi înşivă: părintele nostru este Avraam!, căci vă spun vouă că Dumnezeu poate să ridice şi din pietrele acestea fii lui Avraam. Iată şi securea stă la rădăcina pomilor, şi orice pom, care nu face roadă bună, se taie şi se aruncă în foc. Dar mulţimile îl întrebau, zicând: atunci ce să facem? Răspunzând, Ioan le spunea: cel ce are două haine, să dea celui care nu are, şi cel care are bucate, să facă asemenea. Şi au venit şi vameşii să se boteze şi au zis către el: învăţătorule, noi ce să facem? Iar el le-a răspuns: nu luaţi de la nimeni nimic mai mult decât vă este rânduit. Şi-l întrebau şi ostaşii, zicând: dar noi ce să facem? Şi le-a spus lor: să nu asupriţi pe nimeni, nici să năpăstuiţi pe cineva, ci să fiţi mulţumiţi cu lefurile voastre. Iar poporul aşteptând şi întrebându-se toţi despre Ioan în cugetele lor, dacă nu cumva el este Hristos, Ioan a răspuns tuturor, zicând: eu unul vă botez pe voi cu apă, dar vine Cel care este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintelor. Acela vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc; El ţine lopata în mâinile Sale şi va curăţi aria Sa şi se va aduna grâul Său în hambarul Său, iar pleava o va arde cu foc nestins. 
Acestea şi alte multe îndemnuri dând poporului, Ioan propovăduia vestea cea bună.

Iisus vine sa boteze lumea cu Duhul Sfant, intruchipat prin limbi de foc. El pune in inima omului focul credintei, al legamantului cu Dumnezeu si al iubirii desavarsite, acea iubire care ne aduce mantuirea!
Ioan Botezatorul este cel ce aducea vestea cea buna, acela care avea sa fie intaiul jertfit pentru Hristos!

Sfinte Ioane, Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului, tu care te-ai jertfit pentru Hristos si ai capatat indrazneala la Stapanul, roaga-L pe Dumnezeu pentru noi, ca sa ne mantuiasca cu rugaciunile tale! Amin

4 comentarii:

  1. îți voi spune doar că nașterea mea, căsătoria mea, momente importante ale vieții mele se leagă de Înaintemergător. și, cumva, mereu am fost fascinată de Botezător, însă mi-au trebuit ani mulți să înțeleg..
    sănătate multă, draga mea. este prima oară când las un gând aici, deși citesc cu consecvență, te însoțesc, așa cum ne-am vorbit demult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca stii cat esti de protejata! :)
      Blogul acesta nu este unul de conversatie asa ca... e absolut in asteptarile mele ca sa nu am comentarii. Dealtfel, in timpul tratamentului am si avut caseta de comentarii scoasa!
      Sa ai un an bun si Botezatorul sa-ti fie alaturi! La multi ani si o aniversare frumoasa!

      Ștergere
    2. ştiu că nu au fost îngăduite comentariile, chiar mă miram că au apărut, în mintea mea ele nici nu au rost de fapt.
      şi da, după ce am înţeles totul, am ştiut ce dar mi-a fost dat.

      Ștergere
    3. Fii binecuvantata.
      Nu stiu ce am facut si a aparut caseta... Acum - cum nu ma prea pricep si Inca nu am destul timp sa umblu la sablon... am lasat asa... dar vine si vremea aceea cand am sa fac ordine! :)
      La multi ani pentru aniversarea ta inca o data!

      Ștergere