miercuri, 17 mai 2017

Azi se rememoreaza

momentul inmultirii painilor si pestilor, asa cum l-a povestit Evanghelistul Ioan!

Oricat l-am citi si reciti, pasajul descrie un moment coplesitor.  
Pe mine insa ma emotioneaza mereu copilul, despre care aflam din relatarea lui Andrei.
Intre 5000 de barbati - la care se adauga femeile lor - copilul a fost singurul care a pastrat ceva de mancare. 
Poate a uitat sa manance, dar nu intamplator, caci cu siguranta Dumnezeu a fost acela care l-a facut sa pastreze painile si pestii... Copilul este simbolul curatiei, al neprihanirii... Din mana lui a luat Mantuitorul merindele si le-a binecuvantat si apoi le-a impartit! 
Multimea s-a saturat! Ma gandesc ca era asa de extaziata sa fie in preajma Lui incat foamea de mancare nu putea trece inaintea dorintei de a sorbi Cuvantul Sau!

Si in seara aceea mesajul a fost deplin.
Si concluzia... a decurs de la sine:
"Acesta este într-adevăr Proorocul, Care va să vină în lume."

Deci ridicându-Şi Iisus ochii şi văzând că mulţime multă vine către El, a zis către Filip: De unde vom cumpăra pâine, ca să mănânce aceştia? Iar aceasta o zicea ca să-l încerce, că El ştia ce avea să facă. Şi Filip i-a răspuns: Pâini de două sute de dinari nu le vor ajunge, ca să ia fiecare câte puţin. Şi a zis Lui unul din ucenici, Andrei, fratele lui Simon Petru: Este aici un băiat care are cinci pâini de orz şi doi peşti. Dar ce sunt acestea la atâţia? Şi a zis Iisus: Faceţi pe oameni să se aşeze. Şi era iarbă multă în acel loc. Deci au şezut bărbaţii în număr ca la cinci mii. Şi Iisus a luat pâinile şi, mulţumind, a dat ucenicilor, iar ucenicii celor ce şedeau; asemenea şi din peşti, cât au voit. Iar după ce s-au săturat, a zis ucenicilor Săi: adunaţi fărâmiturile ce au rămas, ca să nu se piardă ceva. Deci au adunat şi au umplut douăsprezece coşuri de fărâmituri, care au rămas de la cei ce au mâncat din cele cinci pâini de orz. Iar oamenii văzând minunea pe care a făcut-o, ziceau: Acesta este într-adevăr Proorocul, Care va să vină în lume. Ioan 6, 5-14

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu