luni, 15 mai 2017

Sa vezi si sa nu crezi - Sa gandesti si sa nu simti!


Se spune ca, daca vrei ca ceva de pret sa scape de raufacatori trebuie sa-l lasi la vedere si nu sa-l ascunzi!
Deseori ceea ce este evident, ca lumina zilei, ne scapa. Romanii zic ca ... nu vedem padurea din pricina copacilor!

Asta este natura umana si asa s-a intamplat si in vremea Mantuitorului.

Sunt unii care, plecand de la ideea preexistentei unui Plan Divin, cred ca toti cei implicati in jertfirea Mantuitorului ar trebui absolviti de orice vina , caci erau "orbi si surzi", "pentru a se implini cele scrise"!

Complet fals!
Cele scrise de prooroci cu mult inainte erau dezvaluiri ale celor ascunse in inimile iudeilor, o inainte vedere a felului lor de a reactiona, de a gandi, de a crede!

Planul Divin are in sine pururea libertatea omului de a alege partea cea buna, simtirea duhovniceasca, dragostea!

Zadarnic asteapta pe Mesia cei care nu sunt capabili sa-si acordeze mintea cu inima!
Caci credinta se naste in minte dar se desavarseste traind-o in inima!Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu ar fi Tatăl vostru, M-aţi iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieşit şi am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeţi. Cine dintre voi Mă vădeşte de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeţi? Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultaţi pentru că nu sunteţi de la Dumnezeu. Au răspuns iudeii şi I-au zis: Oare, nu zicem noi bine că Tu eşti samarinean şi ai demon? A răspuns Iisus: Eu nu am demon, ci cinstesc pe Tatăl Meu, şi voi nu Mă cinstiţi pe Mine. Dar Eu nu caut slava Mea. Este cine să o caute şi să judece. Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac. Ioan 8, 42-51

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu