marți, 9 mai 2017

URA LUMII - MANIFESTARE FIREASCA IN FATA DEZVALUIRII SLABICIUNILOR

Lumea, adica NOI, se apara de durerile  produse de mustrarile constiintei  prin uitare,  prin ura ori prin auto-condamnare!
Uitarea functioneaza ca un automatism, considerand ca daca noi nu ne mai amintim... si ceilalti sufera de aceeasi amnezie!
Auto-condamnarea linisteste orgoliul si ne adoarme constiinta! Asta face sa ne simtim bine! 

Numai ca indreptarea - atat de necesara spre linistirea unei constiinte incarcate - vine doar prin RECUNOASTERE,
INTELEGERE SI ASUMARE!

Ura insa izbucneste chiar daca, aparent, ne-am pus bine cu propria constiinta!
Dezvaluirea pacatelor noastre declansaza ura, orice pacat fiind imbracat in negare!

Dezvaluindu-i lumii defectele, Mantuitorul si-a atras ura ei!
Pentru El  asta nu a fost o surpriza, caci nimic nu s-a intamplat in afara specificului naturii umane cazute!


Şi după aceea mergea Iisus prin Galileea, căci nu voia să meargă prin Iudeea, deoarece iudeii căutau să-L ucidă. Şi era aproape sărbătoarea iudaică a corturilor. Au zis deci către El fraţii Lui: Pleacă de aici şi du-Te în Iudeea, pentru ca şi ucenicii Tăi să vadă lucrurile pe care Tu le faci. Căci nimeni nu lucrează ceva în ascuns, ci caută să se facă cunoscut. Dacă faci acestea, arată-Te pe Tine lumii. Pentru că nici fraţii Lui nu credeau în El. Deci le-a zis Iisus: Vremea Mea încă n-a sosit; dar vremea voastră totdeauna este gata. Pe voi lumea nu poate să vă urască, dar pe Mine Mă urăşte, pentru că Eu mărturisesc despre ea că lucrurile ei sunt rele. Voi duceţi-vă la sărbătoare; Eu nu merg la sărbătoarea aceasta, căci vremea Mea nu s-a împlinit încă. Acestea spunându-le, a rămas în Galileea. Dar după ce fraţii Săi s-au dus la sărbătoare, atunci S-a suit şi El, dar nu pe faţă, ci pe ascuns. În timpul sărbătorii iudeii Îl căutau şi ziceau: Unde este Acela? Şi cârtire multă era despre El în mulţime; unii ziceau: Este bun; iar alţii ziceau: Nu, ci amăgeşte mulţimea. Totuşi, de frica iudeilor, nimeni nu vorbea despre El pe faţă. Ioan 7, 1-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu