sâmbătă, 27 mai 2017

Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui

Exista, cu siguranta, o miscare de schimbare a TOT!
A fost mereu si va fii cat lumea!

Recent am urmarit un reportaj care se voia un "studiu stiintific" asupra copiilor, mai precis despre asa-zisa "manipulare" exercitata asupra lor de catre familie! 
Copiii ar fi deci rezultatul "manipularii" noastre si nu al educatiei! 
Ei zic, fac, au pareri "doar" pt ca parintii ii inoculeaza cu ele! 

Ideea studiului ar fi aceea de a dovedi ca este necesar sa lasam copiii ca pe niste plante bune intre balarii spre a deveni persoane fara repere primite pe linie familiala, oameni care sa se formeze doar dupa propriile lor "descoperiri"! 
Rezultatul unei astfel de incercari nu stiu cine il va formula de vreme ce cercetatorii vor fi morti la vremea observarii acestei generatii de cobai!

De la aparitia "emanciparii" protestante, lumea tot incearca sa-L inlocuiasca pe Iisus, punand in locul invataturilor Sale tot felul de nebunii. Crestinii chiar ii pun in carca noi si noi idei.
Asa s-au creeat generatii de comunisti, marxisti, atei, freudisti, hippy, Yeh-yeh, antiautoritaristi... extremisti!
Nimic nu s-a dovedit insa a fi o certitudine asa ca... mereu apare cate ceva nou? 
Asa circula idei legate de mancare, fitoterapie, vaccinuri, tratamente paralele, ca si tot felul de alte convulsii ideologice pasagere! 
Lumea zice, incearca dar El este tot acolo, reperul de baza!

Observ intre credinciosi o disperare de mantuire proprie, si, ceea ce este laudabil pana la un punct, chiar intentia nemarturisita de a deveni sfinti! 
Este posibil - sfintenia ar trebui sa fie telul oricarui crestin.

Dar cunoscandu-l pe Hristos nu vedem nici o exagerare.
Nu ne-a spus ce trebuie sa mancam, nici ca e necesar sa ne urcam in munti, nici sa refuzam legea lumeasca... ci doar sa ascultam de sfaturile Tatalui  Ceresc, care sunt mereu echilibrate si care sunt date noua spre a ne ajuta sa traim in lume astfel incat, la ceasul plecarii de aici, cand vom ajunge in fata Lui ,sa nu avem ce ne reprosa !

Tinem posturi, regimuri draconice, mergem la biserica, sarutam moaste, purtam amulete dar ne insinguram, devenim exclusivisti, ne impotrivim ... facem imposibilul, sperand doar in salvarea noastra! 
In tot acest timp  uitam sa respectam cea mai importanta dintre porunci: IUBIREA!

De nu am face nimic mai mult decat sa ne iubim intre noi... am fi complet absolviti de toate caderile noastre!
Dar din pricina neputintei de a iubi... ne dam peste cap incercand orice ... mai putin asta!

Nu retragerea din lume este solutia ci exempul personal al unei vieti frumoase, plina de iubire si generozitate, un exemplu care sa fie demn de urmat!

Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui. Credeţi Mie că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine, iar de nu, credeţi-Mă pentru lucrările acestea. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul. Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi! Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi. Încă puţin timp şi lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veţi vedea, pentru că Eu sunt viu şi voi veţi fi vii. În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt întru Tatăl Meu şi voi în Mine şi Eu în voi. Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui. Ioan 14, 10-21

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu