sâmbătă, 20 mai 2017

ORIGINI

M-am trezit zilele trecute vorbind singura! 
De ce? 
Pentru ca mi-am dat seama cat ii seman tatalui meu! 
Sunt, ca si el, un autodidact, imi plac lucrurile care ii placeau lui, am pasiuni, caut, am chiar aceeasi sensibilitate psihica... In fine, pana si gastrita care ma chinuie imi pare ca vine de la el.
Nu pot sa fac abstractie de originea mea, chiar daca as vrea!

Sunt oameni care, traind drame familiale, par detasati de parintele (de parintii) vinovat (vinovati)  de umbrirea copilariei lor. 
Nu putem insa scapa de prezenta lor, a parintilor nostri, inscrisa in noi. 

Hristos, ca Fiu al lui Dumnezeu, a venit sa puna in practica Planul Tatalui de salvare a lumii.  Nu toti au perceput asta.
Cei care au crezut, i-au primit mesajul si L-au primi si pe El inlauntrul lor prin Sfintele Taine, si prin ele pe Insusi Dumnezeu Tatal!
Acum se pune o intrebare fireasca: cum sa mai traim facand abstractie de asta?


Oile Mele ascultă de glasul Meu şi Eu le cunosc pe ele, şi ele vin după Mine. Şi Eu le dau viaţă veşnică şi nu vor pieri în veac, şi din mâna Mea nimeni nu le va răpi. Tatăl Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decât toţi, şi nimeni nu poate să le răpească din mâna Tatălui Meu. Iar Eu şi Tatăl Meu una suntem. Iarăşi au luat pietre iudeii ca să arunce asupra Lui. Iisus le-a răspuns: Multe lucruri bune v-am arătat vouă de la Tatăl Meu. Pentru care din ele, aruncaţi cu pietre asupra Mea? I-au răspuns iudeii: Nu pentru lucru bun aruncăm cu pietre asupra Ta, ci pentru hulă şi pentru că Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că „Eu am zis: dumnezei sunteţi” ?Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul lui Dumnezeu - şi Scriptura nu poate să fie desfiinţată - Despre Cel pe care Tatăl L-a sfinţit şi L-a trimis în lume, voi ziceţi: "Tu huleşti, căci ai spus: "Fiul lui Dumnezeu sunt""? 
Dacă nu fac lucrările Tatălui Meu, să nu credeţi în Mine. Iar dacă le fac, chiar dacă nu credeţi în Mine, credeţi în aceste lucrări, ca să ştiţi şi să cunoaşteţi că Tatăl este în Mine şi Eu în Tatăl. Ioan 10, 27-38

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu