duminică, 7 mai 2017

Despre slabanogeala... in Dumineca Slabanogului

Cine poate spune ca nu a fost bolnav, ca nu s-a simtit slabit, vulnerabil, epuizat, poate chiar rapus?
Nu stiu cum sunt alti dar orice conflict cu mine si constiinta mea ma darama. Si atunci... ma imbolnavesc!
E deajuns sa ma gandesc ca am vorbit prea mult la o petrecere, ori ca am dat o replica necuvenita cuiva... ca  a doua zi sunt efectiv bolnava!

Plecand de la aceasta constatare personala, sunt absolut de acord cu cei care sustin ca nu ne imbolnavim degeaba. 
Boala este semnul ca trebuie sa schimbi directia, sa te mai indepartezi de lume si sa iti faci un examen de constinta, schimband ce se mai poate, indreptand ratarile si reinnodand firul acolo unde... s-a rupt!

Si, pentru ca nimic in lumea asta nu se intampla fara ca Sfanta Scriptura sa nu-l fi pomenit, in Evanghelia de astazi Mantuitorul ne da solutia.

Esti bolnav si singur? Ti se pare ca nimic nu merge iar tu suferi fara ca cineva sa te ajute? Astepti mila divina si ea nu vine? Dumnezeu este langa tine dar nu te poate ajuta daca tu insuti nu ai dorinta sa te salvezi!
Incepe prin a nu deznadajdui! 
Asuma ce si cum esti, ia-ti patul suferintei in spate, crucea ta, si dorind sa te ridici, vei reusi sa o faci, caci Domnul apreciaza vointa noastra de a ne face ordine in suflete si in viata. Atunci mana Lui te sprijina si vei fi surprins sa constati ca si slabanogeala dispare, caci vointa ta conteaza in decizia Sa de ajutor!

De ce nu vrei tu sa scapi... nu te poate scapa nici Dumnezeu!


In vremea aceea, era o sărbătoare a Iudeilor, şi Iisus S'a suit la Ierusalim. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, este o scăldătoare care se numeşte pe evreieşte Betezda, având cinci pridvoare. În acelea zăcea mulţime de bolnavi: orbi, şchiopi, uscaţi, aşteptând mişcarea apei. Că înger al Domnului se pogora din când în când în scăldătoare şi tulbura apa; şi cel ce intra întâi după tulburarea apei se făcea sănătos de orice boală era ţinut. Şi era acolo un om care de treizeci şi opt de ani era bolnav. Pe acesta văzându-l Iisus zăcând, şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?“ Bolnavul I-a răspuns: „Doamne, om nu am ca să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa; că până merg eu, altul se coboară înaintea mea“. Iisus i-a zis: „Ridică-te, ia-ţi patul şi umblă!“ 

Şi îndată omul s'a făcut sănătos; şi şi-a luat patul şi umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. Deci ziceau Iudeii către cel vindecat: „E sâmbătă şi nu-ţi este îngăduit să-ţi iei patul“. Iar el le-a răspuns: „Cel care m'a făcut sănătos, El mi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!“ Ei l-au întrebat: „Cine este omul care ţi-a zis: Ia-ţi patul şi umblă!?“ Dar cel vindecat nu ştia cine este; că Iisus Se dăduse la o parte, fiind mulţime în acel loc. După aceasta l-a găsit Iisus în templu şi i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai greşeşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău“. Omul s'a dus şi le-a spus Iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos. Ioan V, 1-15.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu