sâmbătă, 6 mai 2017

"VA PORUNCESC SA VA IUBITI UNUL PE ALTUL"...

Noi, oamenii, avem o singura dorinta comuna: sa fim iubiti!
Ne dorim asta si, absolut de necrezut, iubim asa de putin!
Suntem tentati sa nu recunoastem asta, sa sustinem ca nu este chiar asa, ca... parintii isi iubesc copiii. 
Daca este asa atunci de ce sunt atatea neintelegeri familiale, violente, abuzuri?
Cand ne indragostim avem impresia ca atingem cerul. 
Si totusi cum se face ca din atata "iubire" se ajunge la ura, uneori chiar la crima?

Avem deci o problema cu iubirea si cauza sta in mandrie! Duhul mandriei ne transforma, ne ia facultatea de a iubi! 
Mantuitorul a venit sa ne arate cum trebuie sa iubim spre a vindeca sufletele noastre mutilate de neputinta asta, ca, ascultandu-L, smerindu-ne, omorand egoismul din noi, sa putem ajunge sa iubim fara interes, chiar fara reciprocitate!

Ne credem cine nu suntem! Daca Fiul lui Dumnezeu, Cel fara de pacat, a fost batjocorit si rastignit... de ce si cu ce drept credem ca am fi noi mai presus?

Doar iubirea aduce iubire. Cine iubeste cum se cuvine, primeste pe masura. Numai ca, atunci cand, din cine stie ce motive, uitam sa iubim, ajungem de nu ne mai putem suporta nici pe noi insine!


Aceasta vă poruncesc: să vă iubiţi unul pe altul. 
Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis. 
De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovăţire pentru păcatul lor. Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu
De nu aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au şi văzut şi M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: "M-au urât pe nedrept". Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. Şi voi mărturisiţi, pentru că de la început sunteţi cu Mine. Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiţi. Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu. 
Ioan 15, 17-27 şi 16, 1-2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu