luni, 1 mai 2017

LACRAMIOARE DE 1 MAI


Buchet de lacramioare .

Lacramioarele, "le muguet", sunt flori "port-bonheur" in Franta!

Ramurelele, pe care se insira cate 13 clopotei albi si frumos-mirositori, se ofera in mod traditional de 1 Mai.

Acest obicei dateaza din 1561, anul in care regele Carol al IX-lea, pe atunci un copil de doar 11 ani, primind un fir de lacramioara, a avut ideea sa ofere fiecarei doamne de la curte cate unul. Cum acest lucru s-a intamplat intr-o zi de 1 Mai, regele a décis ca in fiecare an, in prima zi de Mai, sa se pastreze acest obicei.

Carol al IX.lea a murit la numai 24 de ani insa a lasat o minunata amintire, fumos mirositoare, de-a lungul atator epoci!

Sunt multe legende legate de aceasta floare.

Iata cateva, pe care le stiu de la draga mea prietena de suflet, Martha!

"Legenda spune ca lacramioarele ar fi aparut din lacrimile Evei, atunci cand aceasta si Adam au fost izgoniti din Gradina Edenului.

O alta legenda spune ca, lacramioarele ar fi aparut din lacrimile fecioarei Maria, in momentul crucificarii lui Iisus. (poate de aici superstitia romaneasca ca in buchetul de mireasa sau in decoratiile de la botez sa nu se puna flori de margaritar - nota mea!)

Lacramioara, numita in Biblie "Crinul din vale", transmite un mesaj de bucurie atunci cand este daruita prietenilor, iubitei sau mamei. 

Se spune ca lacramioara nu infloreste niciodata inainte de sosirea privighetorii pentru ca inflorirea ei este un cadou facut pasarii cu glas ingeresc."


Va doresc tuturor o zi binecuvantata si ramura de lacramioara sa va poarte noroc! 


Convallaria-oliv-r2.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu