joi, 16 aprilie 2015

PREGATIRI PENTRU REINTRAREA IN PROGRAM

Vara a venit pe aici, desi  aprilie e departe de a fi o luna estivala.

Numar zilele ce au mai ramas din aceasta saptamana a bucuriei si imi pregatesc reintrarea in regimul meu, cel al unui bolnav de cancer.
Sarbatorile fac un fel de acolada in viata uneia ca mine si dau vietii acea savoare a mirodeniilor care o fac agreabila. 
Dar... nu trebuie exagerat.

Odata intrata in caruselul tratamentelor, am luat contact cu lumea celor atinsi de boala  aceasta. Nu o data mi-a trecut prin minte ca raspandirea ei da aspectul unei epidemii. 

Am fost asigurata insa ca nu e cazul si ca nu un virus  sta la baza bolii canceroase!
Nu ramane atunci decat un singur motiv - mai exact doua - alimentatia si mediul inconjurator!

Specialistii in genetica au reusit sa depisteze genomul cancerului.
"După zeci de ani de cercetări, rasplatite cu şase premii Nobel, s-a aflat ca "boala canceroasă este o afecţiune genetică complexă produsă de acumularea unor modificări genetice şi epigenetice, moştenite şi dobândite".

Unele rezultate ale cercetărilor bolii canceroase au fost deja implementate în oncologia clinică pentru: "ameliorarea diagnosticului precoce, identificarea unor noi markeri prognostici, optimizarea tratamentului pentru subgrupe de pacienţi cu acelaşi tip histologic de cancer dar cu profiluri de expresie genică diferite. " (Viata medicala)


Mie mi s-a facut un astfel de test si... se pare ca boala mea nu are cauze genetice! Cel putin primul cancer - cel hormono-dependent! Pentru al doilea... urmeaza sa vedem.

Asadar... se poate si altfel! Mai ales dupa episodul Cernobil!

Pentru ca am o fata, ea va trebui totusi sa inceapa o serie de teste spre lamurirea completa!

Angelina Jolie, sarmana, si-a scos tot ce se putea scoate. E un soi de profilaxie tipic americana, la care francezii nu adera deloc. Nu se fac operatii profilactice... dar cred ca daca insisti ei te opereaza insa ... pe banii tai, adica asigurarea nu te ramburseaza!

Dupa medicii francezi, in astfel de cazuri, de e sa faci cancer, el poate aparea oriunde, in a doua faza: aceea de... metastaza!


Acum revenind la cazul meu... tot ce-mi ramane de facut, este sa ma pazesc de chimicalele in care abunda alimentele.
Numai ca este si aici o capcana, aceea a preturilor mari ale produselor bio, fapt ce atrage pe unii spre inselaciune!
Adica: cum stim noi ca ce e bio... e bio cu adevarat?
Traim intr-o lume tot mai pervertita, in care nu ne mai multumim sa traim ci vrem sa traim bine si, daca se poate, profitand de pe urma credulilor!
Un exemplu:
M-am dus sa cumpar morcovi. Bio, asa scria pe eticheta din galantar... Am aflat insa ca... BIO era doar procesul de conservare, nu si cel de cultivare! 
Iata cate capcane ne pasc. 

Asadar, ca sa trag o concluzie personala zic: nu ma mai bazez pe oameni ci doar pe Dumnezeu! De primesc de la El "mustrare"... inteleg ceva si incerc sa ma indrept. De primesc de la oameni... palme din astea....ma smintesc doar!
Asa ca... o sa ma tin departe cat pot de mancarurile gurmande si pline de E.uri, dar si de inselaciunile timpului, 
si ma incredintez Domnului!

Va dati seama ce sansa am eu?