sâmbătă, 26 august 2017

IMAGINEA

Cei care se ocupa astazi de tehnologia electronica au ajuns la concluzia ca memoria omului este alimentata primordial de imagine. 
Se pare ca tinem minte ceea ce am vazut, mai intai si mai trainic, decat ceea ce am citit sau ni s-a povestit! 

Si, asa stand lucrurile, suntem bombardati cu imagini, suntem ademeniti cu imagini si, nu in ultimul rand, suntem inselati prin imagini.
Traim in era vizualului, nu-i asa - fie el si virtual, real, fabricat, imaginativ... 

Si totusi, pana sa afle ca a  fost pacalit cu imagini fabricate ori trucate, omul ar putea sti adevarul si fara sa vada.

Dumnezeu ne-a lasat ochii inimii, cei care vad fara sa aibe nevoie sa aibe in ata o imagine. 
Apoi mai exista si intuitia, cea de care este responsabila glanda pineala, supranumita si "ochiul mintii" sau "al treilea ochi", glanda aflata in mijlocul creierului, si care pare sa se atrofieze tocmai din pricina expunerii ochilor la lumina ecranelor. (http://darul-din-urma.blogspot.fr/2017/06/grijile-vietii.html)

Convinsi prin imagini, mai mult sau mai putin veridice, ne pierdem o multime de acuitati, caci imaginea domina creierul obnubilandu-l!

Ramane deci absolut valabila - daca cineva avea vreo indoiala - spusele Domului Hristos : "Ferice de cei ce n-au vazut si au crezut!" (Ioan, 20)


Şi plecând ei din Ierihon, mulţime mare venea în urma Lui. Şi iată doi orbi, care şedeau lângă drum, auzind că trece Iisus, au strigat, zicând: Miluieşte-ne pe noi, Doamne, Fiul lui David! Dar mulţimea îi certa ca să tacă; ei însă şi mai tare strigau, zicând: Miluieşte-ne pe noi, Doamne, Fiul lui David. Şi Iisus, stând, i-a chemat şi le-a zis: Ce voiţi să vă fac? Zis-au Lui: Doamne, să se deschidă ochii noştri. Şi făcându-I-se milă, Iisus S-a atins de ochii lor, şi îndată au văzut şi I-au urmat Lui. Matei 20, 29-34

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu