marți, 27 august 2019

SI IAR VAI!

Asa cum desigur am intuit inca de ieri, azi continuam cu inca 3 VAI-uri!

Contextul, tema, ramane aceeasi: diferenta intre vorba si fapta, transformarea invatarii legilor dumnezeiesti intr-un confort psihic si nu in sporire a credintei!
Iudeii - ca si noi astazi, desigur - au pierdut in timp evlavia, mila, dragostea pentru adevar,  oprindu-se la forma de practicare a cultului, uitand in fapt esenta mesajului divin!

„Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul:

Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen, dar ați lăsat părțile mai grele ale Legii: judecata, mila și credința; pe acestea trebuia să le faceți, iar pe acelea să nu le lăsați; călăuze oarbe, care strecurați țânțarul și înghițiți cămila! Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că voi curățați partea din afară a paharului și a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire și de lăcomie. Fariseule orb! Curăță întâi partea dinăuntru a paharului și a blidului, ca să fie curată și cea din afară. 
Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că semănați cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, iar înăuntru sunt pline de oase de morți și de toată necurăția. Așa și voi, pe din afară vă arătați drepți oamenilor, iar înăuntru sunteți plini de fățărnicie și de fărădelege.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu