luni, 19 septembrie 2016

Si iar este Luni

Ultima saptamana in linie dreapta, inainte de examenele mele! M-am mai linistit!

Joi fac niste teste medicale! Sper sa nu imi piara cheful de Madrid si de aniversarea mea cu ritmuri spaniole!

Altfel... un septembrie urat prin locul acesta asa ca ... visez la cerul albastru al Bucurestilor!

Evanghelia zilei de astazi este continuarea discutiei dintre apostoli si Mantuitorul, privitoare la Pilda Semanatorului.

Pasajul este o talcuire a pildei facuta de insusi Mantuitorul Hristos, pe care il vedem rar in ipostaza de interpret al parabolelor Sale!

Intreaga explicatie se construieste in jurul cuvantului "samanta", care este Cuvantul Domnului.

Dumnezeu ne-a plamadit in tot atatea exemplare cati oameni pe pamant si nimic nu este identic. Suntem diferiti asadar in toate si mai ales in ce priveste sufletul, cel care este pamantul in care se ancoreaza samanta Cuvantului, a duhovniciei.

Iar când a fost singur, cei ce erau lângă El, împreună cu cei doisprezece, Îl întrebau despre pilde. Şi le-a răspuns: Vouă vă e dat să cunoaşteţi taina împărăţiei lui Dumnezeu, dar pentru cei de afară totul se face în pilde, Ca uitându-se, să privească şi să nu vadă, şi, auzind, să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă şi să fie iertaţi. Şi le-a zis: Nu pricepeţi pilda aceasta? Dar cum veţi înţelege toate pildele? Semănătorul seamănă cuvântul. Cele de lângă cale sunt aceia în care se seamănă cuvântul, şi, când îl aud, îndată vine satana şi ia cuvântul cel semănat în inimile lor. Cele semănate pe loc pietros sunt aceia care, când aud cuvântul, îl primesc îndată cu bucurie, Dar n-au rădăcină în ei, ci ţin până la un timp; apoi când se întâmplă strâmtorare sau prigoană pentru cuvânt, îndată se smintesc. Şi cele semănate între spini sunt cei ce ascultă cuvântul, Dar grijile veacului şi înşelăciunea bogăţiei şi poftele după celelalte, pătrunzând în ei, înăbuşă cuvântul şi îl fac neroditor. Iar cele semănate pe pământul cel bun sunt cei ce aud cuvântul şi-l primesc şi aduc roade: unul treizeci, altul şaizeci şi altul o sută. Şi le zicea: Se aduce oare făclia ca să fie pusă sub obroc sau sub pat? Oare nu ca să fie pusă în sfeşnic? Căci nu e nimic ascuns ca să nu se dea pe faţă; nici n-a fost ceva tăinuit, decât ca să vină la arătare. Cine are urechi de auzit să audă. Marcu 4, 10-23

4 comentarii:

  1. Sper ca analizele vor iesi bine! Cu mult drag Leea

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din inima, din inima mea, asta, vai de capul ei dar tare impresionabila!:)
    Echografia...pare ok! Sunt deci ok deocamdata si nu-mi stric cheful pt Madrid! Testele de sange si un skanner le voi face cand ma intorc! Acum ma bucur de ce mi-a oferit Domnul azi, in avanpremiera aniversarii mele!
    La Madrid pe langa plimbare ssi aniversare, imi voi da examenele de an II teologie - pe 27! Multumesc pentru gand - suflet necunoscu!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani! si numai reusite la Madrid. Cine stie, poate sufletele noastre se cunosc fara ca noi sa stim, altfel de ce ti-am gasit pagina? Eu cred ca nimic nu este intamplator.
    Pup,
    Leea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, uite ca azi m-am intors!
      Nu cred in intamplare asa ca... sunt sigura ca putem comunica pe aceea si lungime de unda!
      De maine imi voi relua bunele obiceiuri...
      Cu drag


      Ștergere