miercuri, 5 iulie 2017

DESPATIMIREA


Alcoolicul care se lasa de bautura, ca si obezul care ajunge sa piarda kilogramele ce-l faceau un monstru, trebuie sa duca, pentru tot restul zilelor lor; o viata noua, alta, in care nici alcoolul nici mancarea peste masura nu mai pot exista!
Cel care incearca dupa ani de abstinenta sa bea un paharel... recade si ajunge cu mult mai rau decat inainte de dezalcolizare! Slabirea dupa un anume regim trebuie urmata de o schimbare a vietii, a felului de a manca caci reluarea vechilor obiceiuri alimentare va avea efectul yo-yo! Dezintoxicarea de orice fel trebuie mentinuta!

Drumul despatimirii - pentru cei care cred in Dumnezeu, are legi clare: conditia ramanerii in grija Domnului, vigilenta duhovniceasca, ruga neincetata! 

Caci iata cat de clar explica Mantuitorul prin apostolul Matei!

"când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi."


Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari şi farisei, zicând: Învăţătorule, voim să vedem de la Tine un semn. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean şi desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile şi trei nopţi, aşa va fi şi Fiul Omului în inima pământului trei zile şi trei nopţi. Bărbaţii din Ninive se vor scula la judecată cu neamul acesta şi-l vor osândi, că s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; iată aici este mai mult decât Iona. Regina de la miazăzi se va scula la judecată cu neamul acesta şi-l va osândi, căci a venit de la marginile pământului ca să asculte înţelepciunea lui Solomon, şi iată aici este mai mult decât Solomon. Şi când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. Aşa va fi şi cu acest neam viclean. Matei 12, 38-45

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu