marți, 11 iulie 2017

PUTEREA IMPARATIEI

A inceput vacanta si in Franta, si asta inseamna ca eu am fff putin timp liber!
Dar nu as vrea sa trec totusi peste evanghelia citita in duminica ce a trecut.
Este vorba de "vindecarea celor doi demonizati din tinutul Gadarei" - Ev. dupa Matei 8: 28-34; 9:1

Pasajul relateaza  una dintre multele minuni facute de Mantuitorul - "vindecarea celor doi "indraciti".


Duhurile rele au stapanit dintotdeauna lumea omului. Dar Imparatia lui Dumnezeu are puterea de a tine la distanta aceste duhuri si de a proteja sufletele celor ce cred in Ea!

Dumnezeu ingaduie duhurilor rele sa existe doar in masura in care ele nu fac rau asupra vietii omului, lasandu-i acestuia sansa rascumpararii.


Exemplul desavarsit ramane inteleptul Iov.
Intreaga lucrare a Mantuitorului este o restaurare a omului, o tulburare a manifestarii duhurilor celor rele in lume, o stricare a planurilor diavolului, cel care uraste iadul care ii este destinat!.

Evanghelia aceasta ne indeamna la meditatie asupra raului si divinului in viata noastra, asupra puterii imparatiei lui Dumnezeu asupra omului - in trecut,  prezent si in viitor!

Potrivit invataturii Mantuitorului, Imparatia lui Dumnezeu ise manifesta in plan temporal, in trecut, prezent si viitor, in plan istoric, social si uman.
Ca realitate istorica si sociala, Imparatia lui Dumnezeu se manifesta in Biserica, unde parcurgem timpul traind in prezent, prin trecut, spre viitor!
In prezent, Imparatia Lui  se gaseste, fie si nedescoperita, in inimia fiecarui om, in toate timpurile, pentru ca, in cele din urma, sa ni se infatiseze, cu adevarat si desavarsit, la cea de-a doua venire a Mantuitorului, atunci cand cei alesi vor gusta din raiul cel ceresc!

Duhurile rele au putere doar asupra sufletelor din care dispare Imparatia lui Dumnezeu, a celor care o neaga, o detesta! 
Puterea IMPARATIEI LUI DUMNEZEU, lucratoare prin  Sfinta Euharistie, protejaza sufletele noastre.

Viata unui crestin nu este in mod obligatoriu lipsita de incercari. Sfintii toti au suferit si au dat jertfa! Ba, dimpotriva, cand drumul e cel bun, ispitele sporesc!
Ea este insa protejata - prin Sfanta Impartasanie, de intrarea raului, de demonizarea sufletului, de deraierea de pe drumul cel care duce spre Imparatia lui Dumnezeu!

„În vremea aceea, trecând Iisus dincolo, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizați care ieșeau din morminte, atât de cumpliți, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. Și, iată, au început să strige și să zică: Ce ai cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești? Departe de ei era o turmă mare de porci, păscând. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoți afară, lasă-ne să intrăm în turma de porci. Atunci El le-a zis: Duceți-vă! Iar ei, ieșind, s-au dus în turma de porci. Și îndată toată turma s-a aruncat de pe țărm în mare și a pierit în apă. Iar păzitorii au fugit și, ducându-se în cetate, au spus toate cele întâmplate cu demonizații. Și, iată, toată cetatea a ieșit în întâmpinarea lui Iisus și, văzându-L, L-au rugat să plece din hotarele lor. Iar Iisus, intrând în corabie, a trecut marea și a venit în cetatea Sa.” Matei 8, 28-34; 9, 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu