miercuri, 12 noiembrie 2014

Z 279

Ce bine este sa te bucuri in tihna de toate si mai ales de cele ale Domnului!
Trecem prea usor peste minunile zilnice, furati de duhul lumii, un duh acaparator ce face mereu apel la slabiciunile noastre, la neputintele nostre in fata placerilor de tot felul cu care suntem ademeniti in permanenta!
Sa gasesti timp si sa fii in stare sa te bucuri de puterea si marinimia lui Dumnezeu, de minunile ce se petrec permanent in jurul nostru, chiar de esti tavalit de viata si incercat, iata ce inseamna sa-L iubesti!

Dar suntem slabi. Ne risipim capacitatea de a ne bucura in trairi frivole - de la degustarea cafelei de dimineata pana la multumirea de sine in fata realizarilor mondene!
De fapt nu cand acumulam pentru noi suntem fericiti ci doar cand daruim altora!
Realizarile noastre au acelas efect ca drogul: din ce reusim mai mult ne bucuram mai putin de reusita, mirandu-ne adesea de faptul ca nu vibram destul desi credeam ca vom exploda de fericire!
Intareste-ne, Doamne! Cerem de la Tine putere in lupta cu noi insine!

Ieri a fost o zi superba, azi... e vreme de cazut pe ganduri!

EVANGHELIA  ZILEI
Ev. Luca 11, 9-13
  
Zis-a Domnul către ucenicii Săi: cereţi şi vi se va da vouă; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Pentru că cel care cere va lua; şi cine caută va afla; şi celui care bate, i se va deschide. Şi care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă-i va cere peşte, oare, îi va da şarpe în loc de peşte? Sau dacă îi va cere un ou, îi va da scorpie? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi fiilor voştri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor care îl cer de la Dânsul.
Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu