sâmbătă, 21 martie 2015

SA AUZIM CUVANTUL...

Şi, ieşind din părţile Tirului, a venit, prin Sidon, la Marea Galileii, prin mijlocul hotarelor Decapolei. Şi I-au adus un surd, care era şi gângav, şi L-au rugat ca să-Şi pună mâna peste el. Şi luându-l din mulţime, la o parte, Şi-a pus degetele în urechile lui, şi scuipând, S-a atins de limba lui. Şi privind la cer, a suspinat şi a zis lui: Effatta! ceea ce înseamnă: Deschide-te! Şi urechile lui s-au deschis, iar legătura limbii lui îndată s-a dezlegat, şi vorbea bine. Şi le poruncea să nu spună nimănui. Dar, cu cât le poruncea, cu atât mai mult ei Îl vesteau. Şi erau uimiţi peste măsură, zicând: Toate le-a făcut bine: pe surzi îi face să audă şi pe muţi să vorbească. Marcu 7, 31-37

Si au trecut 2000 de ani de atunci!

Acum ceva timp, o asociatie umanitara, care se ocupa de handicapati, a initiat o actiune:
"Viata din scaunul cu rotile". In cadrul actiunii, oameni sanatosi au fost invitati sa experimenteze viata din perspectiva unei persoane cu handicap, traind o luna intr-un scaun cu rotile! Si impresiile... au fost pe masura provocarii.

Poate nu ar fi rau sa ne intrebam mai des cum am face fata in cazul unei neputinte majore!
Asa am fi capabili sa intelegem si ce au simtit cei vindecati de Iisus si deplina lor dragoste pentru El!

Revenind la noi, cei pe care Dumnezeu ne-a binecuvantat cu sanatate, scutindu-ne de handicapuri, noi oare cum il privim pe Iisus, Salvatorul Lumii?
Orbii, carora El le-a deschis ochii, L-au vazut in toata slava Sa; cei surzi, carora le-a deschis urechile, au auzit Cuvantul lui Dumnezeu. Ei aveau sa-L iubesca cu iubirea aceea desavarsita - izvorata din tot sufletul, cugetul, inima si puterea lor - intelegand ca il aveau in fata lor pe Mantuitorul. El era ICOANA  vie care rostea EVANGHELIA!
El era imaginea si Cuvantul lui Dumnezeu!

Si noi avem icoana si Evanghelia, insa, intre atatea ispite, falsi idoli, impostura, modele lipsite de orice substanta... mai reusim noi oare sa ne imbibam de dragostea pentru El?
Il mai vedem, Il mai auzim cum se cuvine - dupa orele pierdute din viata noastra in fata televizorului, ratand sansa dialogului cu Dumnezeu, prin rugaciune?

Doamne, daca ne-ai dat ochi sanatosi, urechi sanatoase - sa vedem si sa auzim - ajuta-ne sa Te intelegem, sa Te vedem, sa Te auzim in adancul sufletului si sa Te iubim mai presus de fire!
Amin.