joi, 7 mai 2015

LUMINA LUMII

Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii. De aceea fariseii I-au zis: Tu mărturiseşti despre Tine Însuţi; mărturia Ta nu este adevărată. A răspuns Iisus şi le-a zis: Chiar dacă Eu mărturisesc despre Mine Însumi, mărturia Mea este adevărată, fiindcă ştiu de unde am venit şi unde Mă duc. Voi nu ştiţi de unde vin, nici unde Mă duc. Voi judecaţi după trup; Eu nu judec pe nimeni. Şi chiar dacă Eu judec, judecata Mea este adevărată, pentru că nu sunt singur, ci Eu şi Cel ce M-a trimis pe Mine. Şi în Legea voastră este scris că mărturia a doi oameni este adevărată. Eu sunt Cel ce mărturisesc despre Mine Însumi şi mărturiseşte despre Mine Tatăl, Cel ce M-a trimis. Îi ziceau deci: Unde este Tatăl Tău? Răspuns-a Iisus: Nu mă ştiţi nici pe Mine nici pe Tatăl Meu; dacă M-aţi şti pe Mine, aţi şti şi pe Tatăl Meu. Cuvintele acestea le-a grăit Iisus în vistierie, pe când învăţa în templu; şi nimeni nu L-a prins, că încă nu venise ceasul Lui. Ioan 8, 12-20


Se stie ca la botez ne imbracam in Haina Luminoasa a credintei!
Trebuie insa ca Lumina asta a credintei sa fie tinuta vie de catre cei din preajma copilasului - parintii, bunicii, nasii, pana cand va fi in stare singur sa o faca.
Fara sa-L gusti pe Iisus nu ai cum sa prinzi gustul credintei! 

Credinta ortodoxa da libertate tuturor crestinilor sa-L gaseasca de bunavoie si sa se bucure de Hristos, descoperindu-L in permanenta, clipa de clipa, pana in ceasul din urma. 
Exista o anume chemare ce se afla in sufletul oricarui om - chemarea spre cunoasterea lui Dumnezeu. Daca nu suntem insa "ispititi" sa-L aflam, pe EL si Lumina Lui... vom inceta sa mai cautam! Si, in jurul omului, terenul bun unde samanta credintei ar putea rodi... devine arid. 
Pe acest teren, al trecerii indiferente pe langa Hristos, se va aseaza orice, de la derapaje benigne, la rataciri nebanuite. 

Toti suntem chemati zilnic la cunoasterea de Hristos prin care ne pregustam de vesnicie!
Dar e nevoie de vointa si tenacitate, de nadejde si dragoste pentru a ne scalda in Lumina Lui!