luni, 11 februarie 2019

CREDINTA SI RUGACIUNEA MAMEI SCHIMBA PANA SI VOIA LUI DUMNEZEU

Sa stii sa te rogi este cu adevarat ceva important. Este nevoie de un soi de educatie, de o anume "buna crestere", de  buna-cuviinta, ce trebuie pusa in rugaciunile noastre! 
Aidoma principiilor legate de bunele maniere, rugaciunea trebuie facuta cu un anume bun simt. Nu te rogi fara rusine, ori fara smerenie!
Poti sa-i ceri lui Dumnezeu sa te ajute sa te descurci, sa iesi din incurcaturile sau lipsurile financiare in care te gasesti, dar nu ii poti cere sa castigi la Loto, de exemplu! 

De asemenea, te poti ruga sa ai intelepciune si putere de a retine si reda cele invatate, pentru a trece cu bine examenele, dar nu se cade sa ii ceri Domnului sa iei un  examen pentru care nu ai invatat, pierzand timpul, dansand ori facand mai stiu eu ce prostii! 

Domnul stie ce, cum si cand ne trebuie si ne da dupa voia Sa. Rugandu-ne, ne punem in legatura cu El, Tatal cel fara de inceput, ne asumam, cu umilinta, neputinta noastra spre a realiza ceva bun si trainic ! Si multe se pot schimba atunci, chiar si voia Lui!

Dintre toate rugile, cea a mamei pentru copilul ei ramane, de departe, cea mai aprinsa si mai adevarata. Mama trece peste orice, se poate umili, se poate tîrî in noroi si se arunca in mare si in foc pentru a-si salva copilul! 
Cererile mamei sunt mereu auzite de Dumnezeu si, chiar daca raspunsul Sau nu satisface, in el este mereu o cereasca mangaiere!

Evanghelia de ieri ilustreaza pana unde merge mila si indurarea lui Dumnezeu in ce priveste ruga mamei!
Femeia cananeeanca este exemplul credintei, indraznelii, curajului si smereniei unei mame disperate! 

Rugaciunea mamei facuta cu credinta adevarata poate schimba pana si voia lui Dumnezeu!


În vremea aceea a venit Iisus în părțile Tirului și ale Sidonului. Și, iată, o femeie cananeeancă, din acele ținuturi, ieșind striga, zicând: Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de diavol. Iisus însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; și, apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Dă-i drumul, că strigă în urma noastră. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel. Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă! El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor. Dar ea a zis: Da, Doamne, dar și câinii mănâncă din fărâmiturile ce cad de la masa stăpânilor lor. Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești! Și s-a tămăduit fiica ei din ceasul acela. 
MATEI 15, 21 - 28

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu