miercuri, 10 septembrie 2014

Z 216

"Doamne, da-mi ... seninatatea de a accepta ceea ce nu pot schimba, curajul de a schimba ce imi sta in putere sa schimb si intelepciunea de a face diferenta intre ele." R.N.


Evanghelia de azi vorbeste despre frica cea care ne vine din lipsa sau putinatatea credintei.
Intre frica de Dumnezeu si duhul fricii este o deosebire abisala.
Caci frica de Dumnezeu este de fapt respectul, deferenta, deplina consideratie pe care suntem chemati sa o avem fata de "Cel Mare si Sfant este numele Lui"!

Duhul fricii nu vine de la Dumnezeu : “ Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă ” Timotei 1:7
Si totusi de multe ori duhul fricii ne domina, ne copleseste, amortind in noi simtirile cele bune, facandu-ne sa reactionam haotic, transformandu-ne, facandu-ne de nerecunoscut.
Cu frica asta trebuie luptat intr-un singur fel: crezand cu putere in Dumnezeu,  iubindu-L pe El in chip desavarsit caci “În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste.” (1 Ioan 4:18)
Cata incarcatura au cuvintele acestea! Frica ne pedepseste, frica ne descopera lipsa noastra de dragoste, indoiala in puterea Celui ce toate le poate!

Doamne, departeaza de la noi duhul acesta si asterne in sufletele noastre pacea Ta! Amin


EVANGHELIA ZILEI

Marcu  IV, 35-41

Zis-a Domnul ucenicilor Săi: „să trecem pe ţărmul celălalt“. Şi lăsând ei mulţimea, L-au luat cu ei în corabie aşa cum era; că erau şi alte corăbii cu El. Şi s'a făcut furtună mare de vânt şi valurile se prăvăleau peste corabie, încât corabia era aproape să se umple. Iar El era în partea dindărăt a corăbiei, dormind pe căpătâi. Şi L-au deşteptat şi I-au zis: „Învăţătorule, Ţie nu-Ţi este grijă că pierim?“ Şi El, sculându-Se, a certat vântul şi i-a spus mării: „Taci! potoleşte-te!“ Şi vântul a încetat şi s'a făcut linişte mare. Şi le-a zis lor: „De ce sunteţi aşa de fricoşi? Încă n'aveţi credinţă?“ Şi frică mare i-a cuprins şi ziceau unii către alţii: „Cine este oare Acesta, că şi vântul şi marea I se supun?“




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu