sâmbătă, 13 septembrie 2014

Z 219

Daca ar fi sa imi aleg o zi din an, in care sa ma simt plenar in comuniune cu natura, aceasta ar fi o zi de septembrie, cand soarele nu arde dar straluceste pe cerul senin, de un albastru special... o zi fara vant, luminoasa si blanda, asa cum este cea de azi!

Am primit o carticica de rugaciuni,
pe care deja o indragesc si fara de care nu plec de acasa. Toate rugaciunile cuprinse in ea sunt datatoare de putere, acea putere de care ai nevoie ca sa infrunti o noua zi, plina de ispite si incercari, in care esti chemat sa fii la inaltime!
                                         


EVANGHELIA ZILEI

Matei XXIII, 1-12

In vremea aceea le-a vorbit Iisus mulţimilor şi ucenicilor Săi, zicând: „Pe scaunul lui Moise s'au aşezat cărturarii şi fariseii; deci, pe toate câte vă vor spune faceţi-le şi păziţi-le, dar după faptele lor să nu faceţi, că ei spun, dar nu fac. Că leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le mişte. Şi toate faptele lor le fac ca să fie văzuţi de oameni; că-şi lăţesc filacteriile şi-şi măresc ciucurii de la poale. Şi la ospeţe le place să stea în capul mesei, iar în sinagogi pe scaunele cele dintâI şi să fie salutaţi în pieţe şi numiţi de oameni "Rabbi". Voi însă să nu vă numiţi "rabbi", căci unul este Învăţătorul vostru, Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi. Şi tată al vostru să nu numiţi pe nimeni pe pământ, căci Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri. Nici învăţători să nu vă numiţi, căci Învăţătorul vostru unul este, Hristos. Şi cel ce este mai mare între voi să fie slujitorul vostru. Iar cel ce se va înălţa pe sine va fi smerit, şi cel ce se va smeri pe sine va fi înălţat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu