luni, 6 februarie 2017

RABDARE...

Drumul duhovniciei nu poate fi parcurs fara rabdare!
Piedicile apar la tot pasul. E si asta un semn ca... esti pe drumul cel bun!

Stiu pe cineva care, dupa 1990, a tras lozul cel mare, cum se spune. A castigat bani multi, foarte multi. Si si-a dezvoltat o afacere prospera.
Odata, unul din partenerii sai de afaceri l-a invitat sa faca o vacanta in Israel. Ajuns acolo, a avut curiozitatea sa viziteze Locurile Sfinte. 
Si... click! 
Ceva s-a intamplat! O scanteie a primit acolo si... s-a intors acasa total schimbat. A devenit omul lui Dumnezeu.
Afacerile omului au inceput sa mearga prost, sotia lui s-a imbolnavit de cancer de san, fiul sau a suferit un accident de motocicleta. "Binevoitorii" au inceput sa-i rada in nas: 
- Pai bine, mai Gicule, ce face, ma, Dumnezeul tau? Unde este? 
Omul se intreba si el cateodata insa nu cu suparare.

Intr-o zi cineva i-a propus sa mearga la Sambata, la manastire, si sa vorbeasca cu parintele Teofil, care inca traia la vremea aceea. 
Si, dupa acea intalnire... omul nostru nu a mai avut nici o indoiala: ii trebuia rabdare caci parintele ii spusese ca  cel ce va răbda până la urmă, acela se va mântui.  
Si a avut rabdare si pana la urma, dupa niste ani de incercari... viata lui a intrat pe alt fagas, unul cu pace. 

Si-a vandut afacerea, sotia lui a reusit sa scape pana acum de boala cea rea si fiului sau i s-a brevetat o inventie pentru care a si castigat un premiu! El a avut rabdare, dragoste de Dumnezeu si credinciosie!

In general insa, din nefericire, ne cam pierdem rabdarea... 
Cat despre credinciosie... 

 
Luaţi seama la voi înşivă. Că vă vor da în adunări şi veţi fi bătuţi în sinagogi şi veţi sta înaintea conducătorilor şi a regilor, pentru Mine, spre mărturie lor. Ci mai întâi Evanghelia trebuie să se propovăduiască la toate neamurile. Iar când vă vor duce ca să vă predea, nu vă îngrijiţi dinainte ce veţi vorbi, ci să vorbiţi ceea ce se va da vouă în ceasul acela. Căci nu voi sunteţi cei care veţi vorbi, ci Duhul Sfânt. Şi va da frate pe frate la moarte şi tată pe copil şi copiii se vor răzvrăti împotriva părinţilor şi îi vor ucide. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până la urmă, acela se va mântui.
 

Marcu 13, 9-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu