sâmbătă, 11 martie 2017

Doamne, de voiesti poti sa ma curatesti!

Asa ii zice Mantuitorului leprosul despre care pomeneste evanghelistul Marcu!


Mantuirea noastra depinde incontestabil de voia lui Dumnezeu! Nu sta insa in puterea noastra a judeca in ce masura meritam sau nu gratia divina!
Rostul nostru este sa ne rugam, sa incercam permanent sa ne amelioram, sa devenim mai buni, mai asemanatori Mantuitorului, care a venit printre noi tocmai pentru a ne arata ca este posibil sa ne gasim in Domnul!

Pentru a primi mila, intelegerea si iertarea Lui e nevoie de o analiza serioasa, de gasirea in adancul nostru a lucrurilor care nu ne fac cinste, de marturisirea sincera, asa cum facem cand mergem la doctor!
Ca sa reusim trebuie sa ne rugam. Rugaciunea insotita de Post ne  ajuta sa facem pasii cuveniti. 
De restul... se ocupa Dumnezeu Insusi! 

Şi a doua zi, foarte de dimineaţă, sculându-Se, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu şi Se ruga acolo. Şi a mers după El Simon şi cei ce erau cu el. Şi aflându-L, I-au zis: Toţi Te caută pe Tine. Şi El a zis lor: Să mergem în altă parte, prin cetăţile şi satele învecinate, ca să propovăduiesc şi acolo, căci pentru aceasta am venit. Şi venind propovăduia în sinagogile lor, în toată Galileea, alungând pe demoni. Şi un lepros a venit la El, rugându-L şi îngenunchind şi zicând: De voieşti, poţi să mă curăţeşti. Şi făcându-I-se milă, a întins mâna şi S-a atins de el şi i-a zis: Voiesc, curăţeşte-te. Şi îndată s-a îndepărtat lepra de la el şi s-a curăţit. Şi poruncindu-i cu asprime, îndată l-a alungat, şi i-a zis: Vezi, nimănui să nu spui nimic, ci mergi de te arată preotului şi adu, pentru curăţirea ta, cele ce a rânduit Moise, spre mărturie lor.
Marcu 1, 35 – 44

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu