marți, 14 mai 2019

PAINEA CEA ADEVARATA

Evanghelistul Ioan priveste mesajul Mantuitorului intr-un mod care trece dincolo de cuvant in sine, el cautand mereu cele ascunse, simbolistica fiecarei vorbe. 
Si asta nu de dragul metaforei ci doar de dragul lui Iisus, El Insusi transmitandu-Si adesea mesajele in mod criptat.
Caci iata, El frange painea pe care o numeste "Trupul Meu" si intinde paharul in care este vin si il numeste "Sangele Meu"!

Nimic nu este asadar ce pare! 
Domnul poate face  insa ca painea si vinul indoit cu apa calda, sa fie Insusi El, Iisus Om, carne si sange cald! 
Transformarea asta tine de credinta fiecaruia, de felul in care crede fiecare din noi în Acela pe Care Dumnezeu Tatal L-a trimis!

Pentru cel care nu crede in Sfintele Taine painea si vinul nu se vor transforma niciodata in trupul si sangele lui Hristos!
Cel care nu crede ca in Sfantul Potir este Insusi Hristos se va gandi ca nu este igienic sa se impartasasca impreuna cu toti cei din biserica cu aceeasi lingurita ... 
Si chiar se va imbolnavi caci pentru el Hristos nu S-a dat! 

Cel ce se da in Potir o face spre a ne hrani sufletele spre viata vesnica! Căci Pâinea lui Dumnezeu este cea care Se coboară din cer și care dă viață lumii.

Iata ce ne spune Sf Ambrozie al Milanului:

"Domnul Iisus Însuși strigă: Acesta este trupul Meu
înainte de binecuvântarea cuvintelor dumnezeiești, altfel se numește pâinea, dar după sfințire devine trup
El Însuși îl numește sângele Său; înainte de sfințire ți se spune altfel, dar după sfințire se preface în sânge. Și tu spui: Amin, adică Adevărat este
Ceea ce spune gura să mărturisească cugetul lăuntric; ceea ce spune cuvântul, să o simtă inima. Așadar, Hristos hrănește Biserica Sa cu aceste Taine, prin care se întărește substanța sufletului...” 


„Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: 
Lucrați nu pentru mâncarea cea pieritoare, ci pentru mâncarea ce rămâne spre viața veșnică și pe care o va da vouă Fiul Omului, căci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatăl. 
Deci au zis către El: Ce să facem, ca să săvârșim lucrările lui Dumnezeu? Iisus a răspuns și le-a zis: 
Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeți în Acela pe Care El L-a trimis. 
Deci I-au zis: Dar ce minune faci Tu, ca să vedem și să credem în Tine? Ce lucrezi? Părinții noștri au mâncat mană în pustie, precum este scris: «Pâine din cer le-a dat lor să mănânce». 
Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: 
Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer Pâinea cea adevărată. Căci Pâinea lui Dumnezeu este cea care Se coboară din cer și care dă viață lumii.”  Ioan 6, 27 - 33




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu