vineri, 4 iulie 2014

Z 148

INCEPUTUL  POSTULUI  INAINTE  DE  ULTIMA  CURA!

Azi am inceput in forta, desi nu am dormit azinoapte decat vreo 3 ore! 
Mi-am facu analizele si sedinta de acupunctura - cea care precede cura.
Beau apa intr-o veselie si incerc sa nu ma gandesc, sub nici o forma, la mancare, la neputinta, ori la ce ma asteapta dupa sedinta de chimioterapie! 
Gandurile nu ar face decat sa ma destabilizeze si asta este tot ce nu trebuie sa mi se intample! In mod evident sunt destul de fragilizata fizic dar, multumesc lui Dumnezeu,  sunt in forma psihica buna.

Am descoperit un serial extraordinar si el imi retine atentia.
E vorba despre productia americana Scandal - cu un scenariu foarte bine scris, cu ritm si rasturnari de situatii. De la Prison break nu am mai vazut ceva atat de bun!
De citit nu pot. Ma rog si eu, in nevrednicia mea, sperand ca Dumnezeu sa se milostiveasca de mine. In definitiv sunt aproape de finalul cursei si important este sa trec linia de sosire!

A.M.R. 10 zile din cele grele! 
Ce a fost greu a trecut asa ca... nu trebuie sa ratez finalul!
Concluziile le voi trage dupa ce toate se vor fi linistit.


Photo


Indemn fratesc primit de la Martha

Sper si ma rog ca macar un om pe zi sa se foloseasca de sfaturile si invataturile sfintilor parinti si sa puna inceput bun! 

Viata este tare scurta si trebuie sa ne preocupam si de suflet,  nu numai de trup! 
Caci toate le facem pentru trup -  mancaruri alese, haine scumpe, creme, parfumuri, bauturi, averi si multe altele  - iar pentru suflet nimic nu facem! Il tinem cu haina ce am primit-o la botez,  manjita acum cu tot felul de pacate! 
Plange sufletul in noi si odata cu el si Bunul Dumnezeu care asteapta sa Ii pretuim Templul care este sufletul nostru, sa ii acordam macar un pic de atentie. Noi insa ne prefacem ca nu vedem si nu auzim si ne preocupam in continuare de trupul asta spurcat ce intr-o zi va putrezi si nu va mai ramane nimic din el! Sa nu neglijam sufletul, oameni buni, sa ne ocupam si de el caci el este darul de pret ce ni l-a dat Dumnezeu si pentru el vom da socoteala!

EVANGHELIA ZILEI
MATEI 12: 1 - 8


In vremea aceea mergea Iisus printre holde într'o zi de sâmbătă, iar ucenicii Săi au flămânzit şi au început să smulgă spice şi să mănânce. Văzând aceasta, fariseii au zis către El: „Iată, ucenicii tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta“. Iar El le-a zis: „Oare n'aţi citit ce a făcut David când a flămânzit, el şi cei ce erau cu el?, cum a intrat în casa lui Dumnezeu şi a mâncat pâinile punerii-înainte, care nu-i erau îngăduite lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoţilor? Sau n'aţi citit în lege că preoţii în templu calcă sâmbăta în zi de sâmbătă şi sunt fără vină? Ci v'o spun Eu vouă că aici este Unul mai mare decât templul! Dacă ştiaţi ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă, n'aţi fi osândit pe cei nevinovaţi. Că Fiul Omului este Domn al sâmbetei“. 

Amin