luni, 4 iunie 2018

GRIJA PENTRU VIITOR...

... ne prinde mintea si sufletul, nelasandu-ne timp pentru gandul cel bun, cel dat de Dumnezeu, noua, oamenilor!

Grijile par coplesitoare.
O noapte de insomnie este destul pentru a fi napaditi de ganduri de tot felul!

Ne chinuie viitorul in toate formele lui! Ce vom face, ce vom manca, cum ne vom descurca... ?

Asta pare sa fie consecinta slabei noastre credinte, a departarii noastre de nadejdea in Dumnezeu.

Cei care au cladit manastirile de pe Meteora... nu si-au facut griji inainte si, cu nadejdea in ajutorul Domnului, au carat materiale timp de 70 de ani pe inaltimile acelea, aparent de nestapanit! 
Si azi ne intrebam, privindu-le rezultatul: Cum oare de au reusit?
Crezand cu putere in EL!
Cuviosul Petru Damaschinul zice: „Omul înțelept se ne­voiește cu pricepere să-și mic­șo­re­ze, pe cât se poate, micile tre­buințe ale trupului, ca prin aceasta să ajungă să se îngrijească de puține, sau să nu aibă grijă deloc, ca să păzească poruncile. Fiindcă, în grija de multe, nici pe sine nu se poate vedea cineva…” 

„Zis-a Domnul: Să nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Pentru că după toate acestea se străduiesc păgânii; doar știe Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de toate acestea. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. Cine este omul acela dintre voi care, dacă îi va cere fiul său pâine, el îi va da piatră? Sau de-i va cere pește, el îi va da șarpe? Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu atât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El!”
MATEI 6:31-34; 7:9-11

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu