joi, 3 martie 2016

MARE LUCRU SA STII SA ALEGI!

Citind pasajul evanghelic al zilei de azi, iti vine sa-ti pui niste intrebari. 
De lumea asta tin eu cont? In functie de lumea asta imi construiesc eu viata? De lumea asta schimbatoare vreau eu sa fiu apreciat(a)?
Si in schimbul "reperelor"  acestei lumi de cine ma departez? De Hristos?
Ma intreb cum putem face o asemenea eroare?
Dar asta este natura omului: usuratatea!
In lume sunt mult mai multi cei care nu stiu pe cine sa iubeasca decat cei care sunt capabili sa recunoasca cine merita iubire!
Si cata nefericire vine de aici!
Pentru ca este mereu un prêt de platit pentru lipsa de caracter, pentru slabiciunea de a pendula intre ce trebuie si ce... nu trebuie facut!

Şi îndată dimineaţa, arhiereii, ţinând sfat cu bătrânii, cu cărturarii şi cu tot sinedriul şi legând pe Iisus, L-au dus şi L-au predat lui Pilat. Şi L-a întrebat Pilat: Tu eşti regele iudeilor? Iar El, răspunzând, i-a zis: Tu zici. Iar arhiereii Îl învinuiau de multe. Iar Pilat L-a întrebat: Nu răspunzi nimic? Iată câte spun împotriva Ta. Dar Iisus nimic n-a mai răspuns, încât Pilat se mira. Iar la sărbătoarea Paştilor, le elibera un întemniţat pe care-l cereau ei. Şi era unul cu numele Baraba închis împreună cu nişte răzvrătiţi, care în răscoală săvârşiseră ucidere. Şi mulţimea, venind sus, a început să ceară lui Pilat să le facă precum obişnuia pentru ei. Iar Pilat le-a răspuns, zicând: Voiţi să vă eliberez pe regele iudeilor? Fiindcă ştia că arhiereii Îl dăduseră în mâna lui din invidie. Dar arhiereii au aţâţat mulţimea ca să le elibereze mai degrabă pe Baraba. Iar Pilat, răspunzând iarăşi, le-a zis: Ce voi face deci cu cel despre care ziceţi că este regele iudeilor? Ei iarăşi au strigat: Răstigneşte-L! Iar Pilat le-a zis: Dar ce rău a făcut? Iar ei mai mult strigau: Răstigneşte-L! Şi Pilat, vrând să facă pe voia mulţimii, le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus, biciuindu-L, L-a dat ca să fie răstignit. Marcu 15, 1-15

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu