marți, 23 ianuarie 2018

NEPUTINTA NOASTRA

... de a intelege pe deplin randuiala Imparatiei lui Dumnezeu este motivul pentru care plutim adesea intre credinta si ... indoiala. Caci ce poate fi mai grav decat a pune egal intre cele doua lumi?

Ispita asta de a propovadui o lume de apoi in care sa regasim tot ceea ce ne-ar fi placut sa avem aici... apartine unor religii care azi sunt cu adevarat deviante!

Cand intelegem maretia Imparatiei Lui, cand ne cutremuram in timpul Liturghiei...cand vibram la acea chemare: "Cu frica si cu cutremur...  apropiati-va", asta inseamna ca am reusit sa ne debarasam de orice umbra de indoiala.

Drumul este lung si greu dar... Domnul ajuta sufletelor hotarate!

„În vremea aceea au venit la Iisus saducheii, care zic că nu este înviere, și-L întrebau zicând: Învățătorule, Moise ne-a lăsat scris că, de va muri fratele cuiva și va rămâne femeia fără copii, să ia fratele său pe femeia lui și să ridice urmaș fratelui. Și erau șapte frați. Și cel dintâi și-a luat femeie, dar, murind, n-a lăsat urmaș. Și a luat-o pe ea al doilea, și a murit nelăsând urmaș. Tot așa al treilea. Și au luat-o toți șapte și n-au lăsat urmaș. În urma tuturor a murit și femeia. La înviere, când vor învia, a căruia dintre ei va fi femeia? Căci toți șapte au avut-o de nevastă. Și le-a zis Iisus: Oare nu pentru aceasta rătăciți, neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu? Căci, după ce vor învia din morți, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii în ceruri. Iar despre morți, că vor învia, n-ați citit oare în cartea lui Moise, când i-a vorbit Dumnezeu din rug, zicând: «Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov»? Dumnezeu nu este Dumnezeul celor morți, ci al celor vii. Deci voi sunteți în mare rătăcire.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu