joi, 4 ianuarie 2018

NEVOIA DE DOVEZI

Am purtat recent o conversatie interesanta, pe teme teologice, cu un genetician francez. Nu m-a surprins sa constat ca in ce-L priveste pe Dumnezeu, avea si el nevoie de semne! 
In fond... ca cercetator, este format sa observe si sa aiba dovezi pentru orice afirmatie! Numai ca Dumnezeu este accesibil doar celor ce cred in El cu putere!

Nevoia asta de dovezi izvoraste in fapt din necredinta sau din slaba credinta! Astfel si acum, ca intotdeauna,  unii vazand, si auzind... nu cred, cautand sa explice inexplicabilul prin... explicatii lumesti.

Semnele sunt vizibile permanent caci Dumnezeu este cu noi, lucrator si sprijinitor!
Dar daca nu vrea sufletul nostru sa-I acorde atentie... nu vom obseva niciodata mana Sa binecuvantata!

Cu alte cuvinte si in noi poate sa se cuibareasca un fariseu.
Nu toti care au ochi vad  si nu toti care au urechi pot auzi!
Si asta fara sa fie orbi sau surzi fizic ci... sufleteste!

„În vremea aceea au venit fariseii la Iisus și se sfădeau cu El, cerând de la El semn din cer, ispitindu-L. Și Iisus, suspinând cu duhul Său, a zis: Pentru ce neamul acesta cere semn? Adevărat grăiesc vouă că nu se va da semn acestui neam. Și, lăsându-i, a intrat iarăși în corabie și a trecut de cealaltă parte. Dar ucenicii au uitat să ia pâine și aveau cu ei în corabie numai o pâine. Și El le-a poruncit, zicând: Vedeți, păziți-vă de aluatul fariseilor și de aluatul lui Irod. Și vorbeau între ei, zicând: Aceasta o zice fiindcă n-avem pâine. Și Iisus, înțelegând, le-a zis: De ce gândiți că n-aveți pâine? Tot nu înțelegeți, nici nu pricepeți? Atât de învârtoșată este inima voastră? Ochi aveți și nu vedeți, urechi aveți și nu auziți, și nu vă aduceți aminte? Când am frânt cele cinci pâini la cei cinci mii de oameni, atunci câte coșuri pline de fărâmi­turi ați luat? Zis-au Lui: Douăsprezece. Și când cu cele șapte pâini, la cei patru mii de oameni, câte coșuri pline de fărâmituri ați luat? Iar ei au zis: Șapte. Și le zicea: Cum, dar, nu înțelegeți?”
Marcu 8 : 11 - 21

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu