joi, 11 ianuarie 2018

LA DUMNEZEU TOATE SUNT CU PUTINTA

Pentru toate intamplarile vietii trebuie sa fii pregatit.
Evident citind aceasta propozitie vine in minte inevitabil intrebarea: "cum oare sa fii pregatit pentru necazurile la care nu te astepti?" 

Si totusi, cei care se incredinteaza trup si suflet lui Dumnezeu pot trece toate urgiile vietii si pot rezista si ispitelor binelui neasteptat!
Caci chiar si pentru a avea bogatii este nevoie de pregatire!

Cei care isi dau "toată silința ca în fiecare zi să adauge ceva la banii adunați mai înainte și nu se satură niciodată" (cum zice sf Ioan Gura de Aur) nu sunt pregatiti pentru a fi bogati in adevaratul sens al cuvantului. 

Bogatia in sine nu este un pacat. Ea poate fi inmultirea darurilor primite de la Dumnezeu! 
Desi nu s-ar zice, a fi bogat e un privilegiu greu de dus! Si asta pentru ca prin bani vine multa sminteala.

Cunosc oameni care, desi au fost  crescuti in credinta,  au cazut prada ispitelor imbogatirii prin eludarea legilor. Apoi au inceput sa faca donatii pe la biserici si manastiri... Pana la urma tot au ajuns de ras si de ocara... Caci pe Dumnezeu nu-l putem mitui!

Patimile cu care vin banii obtinuti usor... sunt atat de grele si ele fac ca tot ceea ce ai adunat pe cai oneroase sa ajunga de nimic! 

Exista o statistica a castigatorilor marilor premii la LOTO.
Nici 1% din acestia nu am sfarsit bine si asta nu pentru ca a cazut peste ei vreun blestem ci pentru ca banii le-au luat mintile!

Din Cartile Sfinte aflam ca tanarul bogat, care l-a intrebat pe Iisus ce trebuie sa faca ca sa mosteneasca viata de veci, desi a plecat intristat dupa ce a aflat raspunsul, L-a urmat in cele din urma pe Mantuitorul Hristos, devenind unul dintre ucenicii Sai!

Asadar cei care urmeaza Cuvantul lui Dumnezeu sunt pregatiti pentru orice! Pentru ca, daca la oameni multe sunt "cu neputință... la Dumnezeu toate sunt cu putință.”

În vremea aceea, ieșind Iisus în drum ca să plece, a alergat cineva către El și, îngenunchind înaintea Lui, Îl întreba: Învățătorule bun, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică? Iar Iisus i-a răspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât singur Dumnezeu. Știi poruncile: «Să nu ucizi, să nu fii desfrânat, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, să nu înșeli pe nimeni, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta». 
Iar el I-a zis: Învățătorule, acestea toate le-am păzit din tinerețile mele
Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru îți mai lipsește: Mergi, vinde tot ce ai, dă săracilor și vei avea comoară în cer; și apoi, luând crucea, vino și urmează Mie. Dar el, întristându-se de cuvântul acesta, a plecat mâh­nit, căci avea multe bogății. Și Iisus, uitându-Se în jur, a zis către ucenicii Săi: Cât de greu vor intra cei bogați în Împărăția lui Dumnezeu! Iar ucenicii erau uimiți de cuvintele Lui. Dar Iisus, răspunzând iarăși, le-a zis: Fiilor, cât de greu este celor ce se încred în bogății să intre în Împărăția lui Dum­nezeu! Mai lesne este cămilei să treacă prin urechile acului, decât bogatului să intre în Îm­părăția lui Dumnezeu. Iar ei, mai mult uimindu-se, ziceau unii către alții: Și cine poate să se mântuiască? Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputință, dar nu la Dumnezeu. Căci la Dumnezeu toate sunt cu putință.”
MARCU 10: 17 -27

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu