miercuri, 31 ianuarie 2018

TEAMA

Banuiesc ca nu doar mie mi se intampla sa trec peste pasajele "grele" ale Noiului Testament! Ma gandesc la cele ca cel propus astazi si care vorbeste despre a doua Venire a Mantuitorului. 
De ce? Pentru ca ma infricosaza!

In pericopa de azi este amintit momentul judecatii si, ca la orice judecata, omul se face mic si isi simte inima batand!

Cu atat mai mult atunci... cand El "nu va mai veni întru micșorare, ci întru slava Sa; când nu va mai veni întru smerenie, ci întru mărirea Sa; când nu va mai veni ca să pătimească, ci ca să dăruiască tuturor rodul Crucii Sale, adică învierea și nestricăciunea; când nu va mai fi judecat, ci va judeca pe toți, potrivit cu cele ce le-a făcut fiecare prin trup, fie bune, fie rele; când celor buni li se va rândui Împărăția cerurilor, iar celor ce au făcut cele rele, focul veșnic și întunericul cel mai dinafară.” cum ne spune Sf Atanasie cel Mare!

E tulburator sa afli ca nici dreptii nu vor scapa de teama!

„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: În acele zile, după necazul acela, soarele se va întuneca și luna nu-și va mai da lumina ei. Și stelele vor cădea din cer și puterile care sunt în ceruri se vor clătina. Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori, cu putere multă și cu slavă. Și atunci El va trimite pe îngerii Săi și va aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului. Învățați de la smochin pilda aceasta: Când mlădița lui se face fragedă și înfrunzește, cunoașteți că vara este aproape. Tot așa și voi, când veți vedea împlinindu-se aceste lucruri, să știți că El este aproape, lângă uși. Adevărat grăiesc vouă, că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.”
Marcu 13: 24 - 31

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu