sâmbătă, 26 februarie 2022

VREMEA AMAGIRII„Zis-a Domnul: Vedeți să nu fiți amăgiți, căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, iar vremea s-a apropiat. Nu mergeți după ei. 
Iar când veți auzi de războaie și de răzmerițe, să nu vă înspăimântați; căci acestea trebuie să fie întâi, dar sfârșitul nu va fi curând. 
Și vor fi semne în soare, în lună și în stele, iar pe pământ, strâmtorare printre neamuri și nedumerire din pricina vuietului mării și al valurilor. 
Iar oamenii vor muri de frică și de așteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina. 
Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere și cu slavă multă. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Luați aminte la voi înșivă, ca nu cumva să se îngreuieze inimile voastre de îmbuibare și de beție și de grijile vieții, și ziua aceea să vină peste voi fără de veste; căci ca o cursă va veni peste toți cei ce locuiesc pe fața întregului pământ. 
Privegheați, dar, în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriți să scăpați de toate acestea care au să vină și să stați înaintea Fiului Omului.” LUCA 21:8-9; 25-27: 33-36

Nu va rămâne piatră peste piatră, mai spune Mantuitorul si, la doua generatii distanta, Templul a fost ras de pe fata pamantului! 
A ramas doar o bucata de zid, spre aducere aminte, zid de care, pana azi, evreii dau cu capul, rugandu-se cu aceeasi convingere ca timpul lui Mesia va veni... altadata!

Sfârșitul Templului, loc al lui Dumnezeu și principiu al vieții, simbolizeaza aici sfârșitului lumii iudaice. 

Pe noi ne framanta cand va veni sfârșitul și cautam sa bifam semnele acestui sfarsit care... nu s-a mai sfarsit inca de atunci! 
Ne preocupa acest final catastrofic de parca, stiind cand vine sfârșitul, am putea face ceva pentru a-l evita. 
Ceea ce Iisus spune, si ne spune, despre viitor se regăsește în viata de fiecare zi de 2000 de ani!
 
În loc să ne speriem si sa ne tulburam linistea credintei, noi trebuie  să invatam sa trăim răul, care a ramas acelas, fiind prezent din momentul in care omul L-a ucis pe Dumnezeu, in mod diferit!
Suntem chemati sa traim cu Iisus și intocmai lui Iisus, ajungand sa iubim ca El, caci doar iubirea este solutia pentru a invinge orice rau!
Daca nu intelegem asta... nu stim nimic despre Dumnezeu! 

Pe cruce s-a sfarsit si Templul si Legea veche, lumea veche!
Adevăratul Dumnezeu moare pe cruce ca sa se basca omul cel nou care nu mai vede lumea din unghiul optuz al normelor fara fond ci din prea plinul de iubire a lui Dumnezeu!

Vedeți deci să nu fiți amăgiți!
Amin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu