luni, 14 februarie 2022

CE SE CADE SA CEREM

„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Luați seama la voi înșivă. Că vă vor da în adunări și veți fi bătuți în sinagogi și veți sta înaintea stăpânitorilor și a împăraților, pentru Mine, spre mărturie lor. Însă mai întâi Evanghelia trebuie să se propovăduiască la toate neamurile. Iar când vă vor duce ca să vă dea în mâna stăpânitorilor, nu vă îngrijiți dinainte ce veți vorbi, căci veți grăi ceea ce se va da vouă în ceasul acela. Căci nu voi sunteți cei care veți vorbi, ci Duhul Sfânt. Și va da frate pe frate la moarte și tată pe fiu și copiii se vor răzvrăti împotriva părinților și îi vor ucide. Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui.”


 Asadar Mantuitorul le spune apostolilor Sai toate cate aveau sa se intample: ca vor suferi toata mania stapanitorilor, ca vor fi urati si , in final, chiar ucisi pentru El. 

Dar nu vor muri pana ce Evanghelia nu va fi fost propovaduita! Le spune ca toata viata oamenilor va fi bulversata, macinata de tradari, de ura si crima, dar ei, propovaduitorii Sai, vor fi sub puterea Duhului Sfant.

Citind textul de azi, ne-am putea intreba cum se face ca nici unul dintre acesti 12 alesi ai Mantuitorului nu a cazut la picioarele Sale, implorand scutirea de suferinta si de moartea violenta, de care tocmai aflasera ca vor pieri!? Ca doar asta facem noi!
Noi... nu cerem decat sa fim scutiti - de boala,  de necazuri; de moarte, de suferinta,- desi este evident ca orice crestere spirituala se produce gratie suferintei... ca apropierea de Dumnezeu se face prin ssuferinta.

Au luat aminte, au ascultat cuvantul Domnului!  "Iar cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui." - le-a dat forta! 
Si acestia, cu sufletele  locuite de dragoste si credinta neclintita, au primit cu bucurie vestea suferintelor in care aveau sa piara! 

Ce ar trebui sa-I cerem Domnului, de fapt noi Domnului? 

Intai de toate, ar trebui sa invatam sa cerem,   ce se cade sa cerem!
Trebuie sa ne incredem in puterea si iconomia lui Dumnezeu. Sa intelegem ca peste toate este Sfanta Voia Sa!
Pentru a le trece pe toate, dupa voia Domnului, ar trebui sa Ii cerem intarirea credintei, sporirea puterii si rabdare, acea rabdare care i-a mantuit si pe Sfintii Apostoli!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu