marți, 9 decembrie 2014

Z 306

O zi mai buna, sper, dupa o noapte buna!

Caci am dormit si eu dupa "n" nopti chinuite!
Aseara am avut un curs minunat despre icoane si, cum am vazut imagini frumoase si "ochiul mi s-a curatat", am si dormit bine!
Afara e destul de insorit, desi frig, si incerc sa ma reincarc cu ceva energie. 
Gheara din spate este... tot acolo... insa ceva mai blanda asa ca ma misc usor, sa nu o supar. Va trebui sa treaca in final caci contracturile astea iti fac viata iad cateva zile apoi, daca nu ai cumva nesansa sa o iei de la capat, te lasa in pace!

In seara asta avem seara de clatite - de post desigur - in aluatul carora nu pun zahar si pe care le umplem cu legume (avocado, rosii, castraveti, ardei, dovlecei caliti in ulei cu putin usturoi, morcovi rasi, boabe de porumb din conserva) si creveti. Asez pe masa boluri cu legumele taiate marunt si fiecare isi pune ce doreste.
La final, se pot servi si cateva clatite cu zahar sau gem, ca desert! 
Copiii se distreaza grozav; avem un aparat pe care putem coace 6 odata si toata lumea e servita ..."la botul calului", cum zicea bunicul! :)

Doamne, ajuta-ne si azi sa le purtam pe toate cate nu le harazesti! 
Amin

EVANGHELIA DE AZI
Luca 17, 26-37

Zis-a Domnul: precum a fost în zilele lui Noe, tot aşa va fi şi în zilele Fiului Omului. Mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie şi a venit potopul, şi i-a prăpădit pe toţi. Aşijderea, precum a fost în zilele lui Lot: mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau şi zideau; dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat din cer foc şi pucioasă şi i-a prăpădit pe toţi. Tot aşa va fi şi în ziua în care se va arăta Fiul Omului. În ziua aceea, cine va fi pe acoperişul casei, şi lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel care va fi la câmp să nu se întoarcă înapoi. Aduceţi-vă aminte de femeia lui Lot. Cine va căuta să-şi scape viaţa sa o va pierde; iar cine o va pierde o va dobândi. Vă spun vouă, în acea noapte, de vor fi doi într-un pat, unul se va lua şi altul se va lăsa. Două, de vor măcina împreună, una se va lua şi alta se va fi lăsa. De vor fi doi la câmp, unul se va lua şi altul se va lăsa. Atunci ucenicii L-au întrebat: Doamne, unde va fi aceasta? Iar El le-a răspuns: unde va fi stârvul, acolo se vor aduna şi vulturii.


Iar o parabola care a suscitat interes si a declansat  discutii, chiar controversate. 
Cele spuse aici de Mantuitorul sunt regasite si la Matei cap.24.
Evanghelia da indicii - mai mult sau mai putin criptate - cu privire la zilele din urma, inainte de a doua venire a Fiului lui Dumnezeu, cand unii vor fi lasati si altii luati si dupa care... lumea nu va mai putea fi aceeasi!
Pentru zilele acelea un crestin trebuie sa fie pregatit in orice moment caci, asa cum aflam in Evanghelia dupa Matei "de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." Mt 24/36
Asadar, e necesar sa fim mereu pregatiti si sa veghem, asa cum face orice sluga credincioasa pentru stapanului ei! Timpul ne va fi dusman daca il lasam sa treaca pe langa noi! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu