joi, 11 decembrie 2014

Z 308

Nimic nu este absolut rau, dupa cum nimic nu este absolut bine!














Nu, nu vreau sa filozofez pe tema teoriei relativitatii, a lui Einstein, ci doar sa spun ca, indiferent de cat imi este de rau, gasesc mereu ceva care sa imi atinga sufletul si sa ma scoata din disperare. Acesta este motivul pentru care cred ca viata merita "arsa" pana la ultimul... fum!

Sunt o natura "emotionabila", ca sa nu zic melancolica, desi, cei ce mi-au fost in preajma, ar putea jura ca nu este adevarat. Adesea insa, persoane  care te fac sa razi si sunt expansive, ascund in spatele volubilitatii lor o anume... bipolaritate.

Dumnezeu m-a ferit insa de implicatii neuro-psihiatrice pentru ca mi-a dat capacitatea ca, ori de cate ori oile mele mi se par negre, sa vad intre el si una sau mai multe ... albe! :)

Multe cuvinte, nu-i asa, pentru a spune doar ca o raza de soare, un zambet de copil, o clipa de uitare... ma ridica ori de cate ori sunt pe cale sa cad.

Durerile mele de azi sunt ... suportabile. Cerul este vinetiu, dar luminos, si eu ma vait acum doar de ... lipsa de timp pentru toate cate mi-as dori sa fac!

Ieri am mai primit, de la MARTHA, sufletul ce imi este alaturi de peste 300 de zile, o alta reteta de supa anti-cancer!

Cunoscut pentru eforturile sale pentru o alimentatie sanatoasa, nutritionistul american Dr. Fuhrman a conceput o supa anti-cancer, menita sa intareasca organismul, sa-l detoxifieze si sa-i faca plinul de nutrienti. 

Ingrediente:

  • 100 g mazare uscata
  • 500 ml apa
  • 5 dovleci medii
  • 750 ml suc de morcovi
  • 750 ml suc de telina
  • 1 lingura praf de legume
  • 2 cepe medii
  • 1 ½ praz
  • 1 varza
  • 60 g caju
  • 140 g ciuperci taiate

Mod de preparare:

Pune apa in oala impreuna cu mazarea si fierbele la foc mic. Adauga cepele, dovleceii si prazul, toate intregi, si lasa-le sa fiarba. Atentie mare la cum cureti prazul - indicat este sa cureti separat fiecare frunza.

Adauga varza, curatata foarte bine. Adauga ciupercile taiate felii. Lasa toate ingredientele sa fiarba, la foc mic.

Stoarce morcovii si telina pana ajungi la cantitatile dorite si adauga sucul obtinut in supa.
Extrage toate frunzele si legumele intregi din supa, adauga un polonic din supa, praful de legume si caju si amesteca-le bine in blender. Adauga crema obtinuta inapoi in supa si amesteca bine. Mai lasa la fiert, pana mazarea e gata.

EVANGHELIA ZILEI

Ev. Luca 18, 31-34

În vremea aceea a luat Iisus pe cei doisprezece ucenici ai Săi şi a zis către ei: iată ne suim la Ierusalim şi se vor împlini toate cele scrise de către prooroci despre Fiul Omului. Căci va fi dat în mâna păgânilor şi va fi batjocorit şi va fi ocărât şi va fi scuipat. Şi bătându-L, Îl vor omorî; dar a treia zi va învia. Iar ei nimic n-au înţeles din acestea, căci cuvântul acesta era ascuns pentru ei şi nu pricepeau cele spuse de Iisus.


TALCUIRE

"Domnul le-a spus ucenicilor Săi că urma să pătimească, dar ei n-au priceput nimic din cele auzite: „Cuvântul acesta era ascuns pentru ei”. Mai apoi, însă, „au socotit să nu ştie decât pe Iisus Hristos Cel Răstignit”. 
Insa, când nu venise încă vremea, n-au priceput nimic din această taină; dar când a venit vremea, au priceput, au predanisit și au lămurit acest lucru tuturor. 
Aşa se întâmplă cu toţi, si nu numai în privinţa acestei taine, ci şi a oricărei alta. Ceea ce e de neînţeles la început se lămureşte cu timpul, de parcă ar pătrunde o rază de lumină în conştiinţă şi ar lumina ceea ce e întunecat. 
Dar cine face acest lucru? Domnul însuşi, harul Duhului, care trăieşte în cei credincioşi, îngerul păzitor, însă nicidecum omul însuşi. El primeşte doar si nimic altceva. Oricum, unele lucruri rămân de nepătruns întreaga viaţă şi nu numai pentru unul sau altul, ci pentru întreaga omenire. 
Omul este înconjurat de lucruri neînţelese: unele i se lămuresc de-a lungul vieţii, altele rămân nelămurite toată viaţa – se vor lămuri dincolo - iar asta chiar pentru minţile de Dumnezeu luminate. 
Dar de ce nu ni se descoperă acum? Pentru că unele lucruri întrec puterea noastră de înţelegere, deci nici nu merită să mai vorbim de ele; altele nu ni se descoperă pentru că ne-ar aduce vătămare să le aflăm înainte de vreme; în viaţa de dincolo, multe se vor lămuri, dar vor apărea noi lucruri şi noi taine. 
Mintea zidită nu va duce niciodată lipsă de taine nepătrunse. Ea se răzvrăteşte împotriva acestor legături, legăturile tainei însă nu se vor rupe. 
Aşadar, smereşte-te, minte trufaşă, sub mâna cea tare a lui Dumnezeu; smereşte-te şi crezi!"

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an, traducere din limba rusă și note de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sofia, București, 2011)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu