miercuri, 10 decembrie 2014

Z 307

Azi ploua.

Cum este miercuri... copiii au doar o jumatate de zi de scoala asa ca, ma pregatesc sa-i intampin pentru ca, dupa dejun, avem program si incepem alergatura pe la gimnastica, dansuri, film... etc.
Vremea nu este prea stimulanta dar... Domnul a lasat si ploaia cu un scop!

Durerea din spate incepe sa se estompeze si durerea de picior sa revina in forta! :)

Ieri am citit cartea lui Rudolf Breuss - in care explica in amanunt cura sa de vindecare prin post de 42 de zile! 
Eu am experimentat valoarea exceptionala a "postului negru" asa ca nu ma mira nimic. Nu am facut insa niciodata un post de 42 de zile, insa am decis sa il fac in Postul Mare, cu ajutorul lui Dumnezeu! 
O sa tin atunci un jurnal amanuntit.

Pana una, alta, incerc sa ma pun pe picioare... sau, mai corect, pe picior, caci doar unul e capabil sa ma tina. 
Si, pentru ca sunt sub influenta cartii lui Breuss, va recomand cu caldura, tuturor celor ce au probleme de osteoporoza, supa de ceapa, care, se pare ca are virtuti exceptionale!
In plus este de post si fff buna!

O ceapa de marimea unei lamai, cu invelis maroniu, se curata si se taie marunt; se caleste, in grasime vegetala sau in ulei de masline, pana devine bruna; apoi se toarma peste ea 1/2 l de apa rece si se lasa sa fiarba pana ce ceapa este bine facuta. La final se poate pune un cub de supa de legume bio. 
Supa aceasta se strecoara bine si apoi se bea cu inghitituri mici.

Bunica facea aceasta supa in posturi. Ea punea peste ceapa prajita un pic de faina si supa avea astfel un pic de consistenta. O servea cu crutoane! Dar aceea nu era o supa-medicament!
Se spune ca aceasta supa are reale virtuti asupra oaselor si ca ne ajuta in cazurile de osteoporoza. Evident, in lunile de iarna, ar trebui consumata zilnic!


EVANGHELIA ZILEI

Ev. Luca 18, 15-17; 26-30

În vremea aceea aduceau la Iisus şi copiii, ca să se atingă de ei; iar ucenicii, văzând aceasta, i-au dojenit. Dar Iisus, chemându-i la Sine, le-a zis: lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat vă spun vouă: cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea.

Iar cei care au auzit acestea au zis: atunci cine poate să se mântuiască. Iar El a răspuns: cele ce la oameni sunt cu neputinţă sunt cu putinţă la Dumnezeu. Atunci Petru a zis: iată, noi am lăsat toate ale noastre şi am urmat Ţie. Iar El le-a răspuns: adevărat vă spun vouă că nu este nici unul care şi-a lăsat casă, sau părinţi, sau fraţi, sau femeie, sau copii pentru împărăţia lui Dumnezeu, şi care să nu ia cu mult mai mult în vremea aceasta, iar în veacul ce va să vie, viaţă veşnică.


Ca si comentariu la aceasta Evanghelie, am ales un cuvant de invatatura dintr-o carte a pr. Rafail Noica:

"Să nu ne înverşunăm a ajunge la o stare, să zicem morală, perfectă, ci să căutăm, prin rugăciune, ca Dumnezeu însuşi să întemeieze în noi această viaţă, pe care El însuşi o revelează şi care nu este doar o moralitate, o problemă de ordin social, ci este viaţa lui Dumnezeu.

Împlinirea poruncilor lui Hristos este un lucru aproa­pe cu neputinţă omului singur. Cînd vin tineri la mine şi-mi spun: Este aşa de greu să mă rog, să mă schimb, le răspund: Nu-i greu deloc; este cu nepu­tinţă!. Dar, ca să înţelegi, suflete, de ce-ţi este aşa de greu, trebuie să ştii că ceea ce încerci este cu neputinţă pentru tine însuţi şi de aceea te întrebi: cum o să ajung vreodată la asta? Soluţia este rugăciunea, iar cînd Domnul a zis că „cele cu neputinţă omului sînt cu putinţă lui Dumnezeu" a spus-o ca o făgăduinţă; cred că putem să luăm cu încredere o astfel de făgăduinţă şi să căutăm ca Domnul să facă în sufletele noastre ceea ce este cu neputinţă omului."



(Celălalt Noica – Mărturii ale monahului Rafail Noica însoțite de cîteva cuvinte de folos ale Părintelui Symeon, ediția a 4-a, Editura Anastasia, 2004, pp. 50-51)

Domnul sa ne binecuvinteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu