marți, 24 mai 2016

Ati putea indura ura, oprobiul lumii?


La intrebarea asta multi ar spune ca nu le pasa, ca nu-i intereseaza ce crede sau ce zice lumea de ei... In realitate ura este cel mai greu de suportat, pentru ca orice om isi doreste inainte de orice sa fie iubit. De aceea umbla dupa bani, glorie, publicitate, dupa faima, chiar daca o fi ea desarta! Omul vrea sa fie frumos, minte ca sa se arate in chip curat, insala ca sa fie fericit... vrea sa fie iubit!
Si toate nebuniile ii vin in cap atunci cand afla ca nu e iubit!

Mantuitorul a indurat insa stiind pana in ultima clipa tot, tot ce avea sa primeasca de la oameni, tot ce credeau despre El!
Ura lumii isi avea cauza in adevarurile rostite, pentru ca El venise sa arate lumii mizeria in care se scalda, sa dea pe fata ceea ce ea tinea in ascuns. El era oginda aceea in care ii era imposibil lumii sa se priveasca caci acolo imaginea ei era cea adevarata, urata, hidoasa.

Lumea aceea... din nefericire, nu s-a schimbat!

Şi după aceea mergea Iisus prin Galileea, căci nu voia să meargă prin Iudeea, deoarece iudeii căutau să-L ucidă. Şi era aproape sărbătoarea iudaică a corturilor. Au zis deci către El fraţii Lui: Pleacă de aici şi du-Te în Iudeea, pentru ca şi ucenicii Tăi să vadă lucrurile pe care Tu le faci. Căci nimeni nu lucrează ceva în ascuns, ci caută să se facă cunoscut. Dacă faci acestea, arată-Te pe Tine lumii. Pentru că nici fraţii Lui nu credeau în El. Deci le-a zis Iisus: Vremea Mea încă n-a sosit; dar vremea voastră totdeauna este gata. Pe voi lumea nu poate să vă urască, dar pe Mine Mă urăşte, pentru că Eu mărturisesc despre ea că lucrurile ei sunt rele. Voi duceţi-vă la sărbătoare; Eu nu merg la sărbătoarea aceasta, căci vremea Mea nu s-a împlinit încă. Acestea spunându-le, a rămas în Galileea. 
Dar după ce fraţii Săi s-au dus la sărbătoare, atunci S-a suit şi El, dar nu pe faţă, ci pe ascuns. În timpul sărbătorii iudeii Îl căutau şi ziceau: Unde este Acela? Şi cârtire multă era despre El în mulţime; unii ziceau: Este bun; iar alţii ziceau: Nu, ci amăgeşte mulţimea. Totuşi, de frica iudeilor, nimeni nu vorbea despre El pe faţă. Ioan 7, 1-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu