luni, 30 mai 2016

E LUNI SI PLOUA

Deloc agreabil...
Ma confrunt si cu ceva probleme de tensiune dar... totul este sub control... 

Azi, citind pasajul evanghelic al zilei, am reflectat la lipsa omului de sensibilitate la parerile opuse convingerilor sale. Dialogul devine... monolog si urechile par ceruite!
Duhovnicul meu ne-a marturisit ca a intrat pe un forum de pe FB spre a aduce cateva lamuriri legate de traditia biserici. Cei anti-clericali s-au napustit asupra lui improscandu-l cu tot felul de injurii.
El continua sa scrie, incercand sa lamureasca cateva lucruri ce pareau complet necunoscute celor care se repezisera sa judece, dar...  a fost inutil! 
Fiecare crede in dreptatea lui si basta. 
Si totusi se spune ca doar prostii nu sunt in stare sa-si schimbe parerea!

Ce sa ne mai miram de surzenia fariseilor?
Cand este vorba de Dumnezeu, de credinta fata de El, ratiunea rece, care vrea probe dar nu este in stare sa le observe, ne poate impiedica sa ne apropiem de misterul Sau. 
Pentru a-L pricepe pe Dumnezeu e nevoie sa fim deschisi si intreaga noastra sensibilitate sa fie receptiva.
Nu ai cum intelege daca nu asculti, nu ai cum compatimi daca nu incerci sa simti ce simte aproapele, nu ai cum sa-L intelegi pe Dumnezeu si mesajul Sau daca nu esti dispus sa recunosti pacatul care te-a robit!
Si asa cum, daca esti alcoolic, ca sa scapi de patima e nevoie sa recunosti ca esti impatimit, asa si cu pacatul in general: ca sa scapi de el trebuie sa accepti ca nu esti liber!
Abia apoi se poate pleca pe calea schimbarii!
 
Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu ar  fi Tatăl vostru, M-aţi iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieşit şi am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeţi. Cine dintre voi Mă vădeşte de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeţi? Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultaţi pentru că nu sunteţi de la Dumnezeu. Au răspuns iudeii şi I-au zis: Oare, nu zicem noi bine că Tu eşti samarinean şi ai demon? A răspuns Iisus: Eu nu am demon, ci cinstesc pe Tatăl Meu, şi voi nu Mă cinstiţi pe Mine. Dar Eu nu caut slava Mea. Este cine să o caute şi să judece. Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac.

Ioan 8, 42-51

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu