marți, 10 mai 2016

O POVESTE Ioan 3 cu 16

"IOAN 3 CU 16"
Într-o noapte geroasa de iarna, se starni un viscol cumplit. 

Un baietel vindea ziare la coltul strazii, iar oamenii treceau pe langa el, cand si cand, infrigurati, cu capetele intre umeri, fara sa-l observe macar.

Baietelului ii era atat de frig incat la un moment dat inceta sa mai vanda ziare.
Incercandu-si norocul, s-a dus la un politist si l-a intrebat: 
«Domnule, stiti cumva din intamplare un loc calduros unde ar putea dormi un baiat sarac ca mine in noaptea asta? Vedeti dumneavoastra, eu dorm ghemuit intr-un colt, acolo, mai jos, pe alee, dar e ingrozitor de frig in noaptea asta. Mi-ar prinde bine un loc caldut unde sa stau ».

Politistul s-a uitat la baiat si i-a raspuns: 
« Du-te pe strada asta la vale si vei ajunge la o casa mare, alba. Cand ajungi acolo, sa bati la usa si cand ti se va deschide sa spui doar atat :'Ioan 3 cu 16' si te vor lasa sa intri ».
Si baiatul asa a si facut. A urcat treptele casei, a batut la usa si dupa cateva clipe o doamna i-a deschis.

Baiatul s-a uitat la ea si a zis: "Ioan 3 cu 16".

Femeia i-a zis: « Intra, fiule ». L-a luat inauntru si i-a aratat un leagan in fata unui semineu pe care sa se aseze si ea a plecat. Baiatul a stat acolo un timp, gandindu-se:

« Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta incalzeste un baiat inghetat ».
Putin mai tarziu femeia s-a intors si l-a intrebat:
« Iti este foame? ».
« Ei bine, doar un pic, a raspuns el. Nu am mancat de doua zile si cred ca as putea da gata un pic de mancare ».

Femeia l-a condus in bucatarie si l-a invitat sa se aseze la o masa plina cu bucate. A mancat si iar a mancat pana ce nu a mai putut. Apoi s-a gandit:
« Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta satura un baiat infometat ».

Apoi a fost condus la etaj, intr-o baie unde se afla o cada imensa plina cu apa calda si a stat acolo ca sa se inmoaie bine. Baiatul nu mai facuse niciodata o baie cu adevarat. Singura baie care a facut-o vreodata a fost cand statea langa un hidrant care era deschis.Dupa ce s-a spalat el bine, s-a gandit:
« Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta curata un baiat murdar »…

Femeia l-a luat apoi si l-a dus intr-un dormitor, l-a invitat sa se bage in patul mare, acoperit cu carceafuri albe si moi; l-a invelit si cu o patura pana la gat, l-a sarutat de noapte buna si a stins lumina. In timp ce statea in intuneric si privea afara pe fereastra cum ningea in acea noapte geroasa, s-a gandit:

« Ioan 3 cu 16? Nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta odihneste un baiat frant de oboseala ».

Si a adormit fericit.


Dimineata, femeia a venit sus si l-a luat din nou in bucatarie, la acea masa plina de bucate. Dupa ce a mancat bine, ea l-a luat din nou si l-a asezat in acel leagan, in fata semineului, si a luat o Biblie. S-a asezat in fata lui, uitandu-se la fata lui inocenta, si l-a intrebat cu blandete:

« Intelegi tu ce inseamna 'Ioan 3 cu 16'? » 


El a raspuns sincer: « Nu, doamna, nu inteleg. Am auzit prima oara cuvintele acestea aseara, cand un politist mi-a zis sa le folosesc ».

Femeia a deschis Biblia la Evanghelia lui Ioan, capitolul 3, versetul 16, si a inceput sa citeasca si sa-i vorbeasca despre Isus.

Chiar acolo, in fata acelui semineu, baiatul si-a predat inima Fiului lui Dumnezeu. Stand acolo, s-a gandit:

«Ioan 3 cu 16? Nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta cuvintele astea salveaza un baiat pierdut».

P.S. Ioan 3 cu 16 :«
Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.»
Evanghelia zilei



Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele. Că oricine face rele urăşte Lumina şi nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârşite. Ioan 3, 16-21

2 comentarii:

  1. Minunat.
    Multumesc si iti doresc tot binele si toata sanatatea din lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc - pentru vizita, pentru starea de spirit, care a facut ca povestea asta sa-ti spuna ceva, si, nu in ultimul rand, pentru urarile tale, pe care ti le intorc cu prietenie!
      Sa fii sanatoasa si fericita, sa te bucri de ce ai si sa sporesti ce e de bine in tine!
      Cu drag

      Ștergere