luni, 13 iunie 2016

"PACEA MEA O DAU VOUA!"

Lumea tulbura si se tulbura. Domnul se daruieste si ne mangaie! 
Vi s-a intamplat vreodata sa fiti multumiti ca ati dat cuiva o replica usturatoare, ca v-ati felicitat pentru ca "i-ati zis-o de la obraz", sau  v-ati usurat aruncand vorbe "ca nu cumva sa va creada prost" ?
Ei bine, asta nu este pacea Domnului! E venin, otrava si nu atat pentru cel apostrofat cat pentru cel care a cautat satisfactia de o clipa de a rani cu cuvantul...
Sigur, replica Mantuitorului era data apostolilor, dar totodata tuturor celor ce-l iubeau si-l iubesc de atata amar de ani! 
Caci cuvantul Sau este aducator de rascumparare. 
Prin ascultarea si urmarea Sa aflam Calea spre Dumnezeu proniatorul!
Fara El nu putem nimic. 
El este linistea claditoare caci, oricata satisfactie am avea pentru rautatile noastre, nimic nu se aseamana cu pacea Cuvantului Sfant.
Fara pacea aceasta, adusa de Cuvantul cel Bun, trupurile noastre se imbolnavesc... Lumea mucegaieste stropita mereu de cuvintele urii, desconsiderarii, invidiei, discriminarii... scuipate cu indiferenta si cu o usuratate infricosatoare!

"Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi"!
Cuvantul este ceva extrem de puternic ; ne lasam inselati de faptul ca nu-l vedem insa prin cuvant suntem fericiti, prin cuvant ne exprimam disperarea, cuvantul ne pune la zid, cuvantul ne aduce la extaz... cuvantul nu se uita!

Staja pune, Doamne, gurii mele...

Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze. Aţi auzit că v-am spus: Mă duc şi voi veni la voi. De M-aţi iubi v-aţi bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine. Şi acum v-am spus acestea înainte de a se întâmpla, ca să credeţi când se vor întâmpla. Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi şi el nu are nimic în Mine; Dar ca să cunoască lumea că Eu iubesc pe Tatăl şi precum Tatăl Mi-a poruncit aşa fac. Sculaţi-vă, să mergem de aici. Eu sunt viţa cea adevărată şi Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiţă care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; şi orice mlădiţă care aduce roadă, El o curăţeşte, ca mai multă roadă să aducă. Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus. Rămâneţi în Mine şi Eu în voi. Precum mlădiţa nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi, dacă nu rămâneţi în Mine. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă. Ioan 14, 27-31 şi 15, 1-7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu