sâmbătă, 18 iulie 2020

PRIN CREDINTA SI RABDARE ORICE ESTE CU PUTINTA

Astazi s-a citit chiar evanghelia care ne vorbeste despre vindecarea fiicei dregatorului și despre vindecarea femeii cu scurgerea de sânge.

Asadar, a venit la Domnul Hristos un dregător care-l roagă zicând: „Fiica mea a murit de curând dar, venind, pune mâna Ta peste ea şi va fi vie”. (Matei 9, 18)

Domnul ii spune că vine , dar nu se grăbește. Pe drum o întâlnește pe femeia cu scurgere de sânge, o vindecă, apoi vorbește cu apostolii, vorbește mulțimilor, și abia dupa aceea se duce la dregator acasa.

Acelas lucru a facut si cand  Lazăr era bolnav  pe moarte… Domnul nu s-a grăbit, ba chiar a intarziat 4 zile.

De asemenea, când era în corabie iar valurile mării și vântul îi speriaseră atât de tare pe apostoli incat au crezut că vor muri, El ii ceartă  Nu s-a trezit singur, semn că era foarte liniștit si nici o frică nu era în El. Timpul nu-L presa cu nimic.

Interesant este sa intelegem de ce Domnul Iisus nu se grăbește. 

Timpul pune presiune doar pe om. O secundă poate însemna uneori viața sau moartea. Un ajutor dat cu câteva secunde mai repede, poate însemna diferența dintre a trai sau a muri!

Totuși Iisus Hristos  se comporta ca și cum nimic nu L-ar constrânge. Nici timpul, nici perisabilitatea lumii și a trupului uman, nici moartea, nici viața, nici chiar in cele ce-L priveau!  
Atunci cand Domnul Iisus este înștiințat că Irod face planuri să-L ucidă, nu intră în panică.

În ceasul acela au venit la El unii din farisei, zicându-I: Ieşi şi du-Te de aici, că Irod vrea să Te ucidă. Şi El le-a zis: Mergând, spuneţi vulpii acesteia: Iată, alung demoni şi fac vindecări, astăzi şi mâine, iar a treia zi voi sfârşi. Însă şi astăzi şi mâine şi în ziua următoare merg, fiindcă nu este cu putinţă să piară prooroc afară din Ierusalim.” (Luca 13, 31-33)
Domnul Hristos, stă calm, și chiar îi spune lui Irod că e vulpe (că e viclean) și că până nu-și va da El acordul, nu-L poate prinde nimeni! 

Domnul Iisus Hristos este și Dumnezeu și om, și datorită dumnezeirii Sale, nimic nu-L poate constrânge.

De ce? 

Pentru că Dumnezeu este în afara oricărui lanț : logic, biologic, astronomic, fizic, matematic, chimic, social, religios, etc. Dumnezeu este NECREAT si ce tot ceea ce există - lume văzută și nevăzută - este rodul CREATIEI
Din acest motiv, nimic nu e mai puternic ca Dumnezeu, Care Le-a facut pe toate.  

Timpul este al nostru, al lumii, si, in relația cu Dumnezeu, el nu mai este un element decisiv. Dacă omul vrea să se schimbe și cere ajutor de la Dumnezeu, Domnul îl poate schimba oricând.
În relația cu Dumnezeu nimic nu este pierdut. Chiar și ceea ce pare  pierdut  și  de nerecuperat, în relația cu Dumnezeu nu este pierdut și poate fi recuperat. În relația cu Dumnezeu ORICE poate fi recuperat!


Negrăbirea lui Dumnezeu în realizarea vindecărilor, arată ATOTPUTERNICIA Lui. Toate Îl ascultă. Pe toate le poate reface într-o clipă. (Vezi vindecarea leproșilor, 
tămăduirea orbului, samd)  Sa nu ne temem! Orice supărare avem, orice lipsă, orice mare temere, să o lăsam deoparte! Dumnezeu are putere să le plinească pe toate. Să le refacă toate! Să înlocuiască orice dorință din noi.

O picătură din Harul Domnului poate înlocui toate plăcerile pământului: mâncare, băutură, dulceața relatiilor intime, distracții, călătorii, cultură, etc. Sa nu ne temem, oricine ar fi și în orice situația ne-am afla! La Dumnezeu toate sunt recuperabile!  

Ii putem cere orice… Sa nu deznadajduim si să așteptăm răspunsul Lui cu răbdare! Dumnezeu este soluția pentru orice -  
El cere  de la noi doar credință și răbdare.

În relația omului cu Dumnezeu, El ne dă libertatea maximă. 
Nu ne constrânge. Legile lumii sunt cele care ne constrâng.
Omul poate să nu fie de acord cu Dumnezeu. 
Au fost si ingeri in dezacord cu Dumnezeu, și au ajuns diavoli! 
Omul Il poate huli pe Dumnezeu, poate învăța pe ceilalți că Dumnezeu nu există, poate să-i învețe să facă rău, să-i învețe contrariul învățăturilor evangheliei. Domnul Hristos acordă libertate totală omului în relație cu El.
Dumnezeu nu ne constrânge să credem în El, să-i ascultăm poruncile  sau să-L iubim. Fiecare poate face ce vrea!

Domnul nu se grăbește să-l vindece pe Lazăr sau pe fiica lui Iair… Ci se duce după moartea lor.
Asta  arată că - ori în timpul vieții, ori după moarte - tot Hristos ne așteaptă.
Că trăim în suferință, Dumnezeu este cu noi și ne întărește! 
Că murim, El ne întâmpină pe partea cealaltă, în viața veșnică! 
Unii trăiesc în boală 20 de ani la pat  și Domnul este cu ei și le dă putere să treacă peste asta. Altii mor imediat. Domnul este cu ei și înainte și după moarte.
Cei care trăiesc bine, tot de la Domnul este acest bine. Cei care trăiesc în sărăcie... de Dumnezeu este îngăduită starea aceasta a lor, spre folosul sufletesc al întregii lumi
Că trăim, că murim, ai Domnului suntem, spunea Sfântul Apostol Pavel. 
La Dumnezeu nu există grabă. Ale Lui sunt toate. Și toate își urmează cursul doar cu voia Lui, cu îngăduința Lui. Nimic nu se mișcă în Univers fără acordul CREATORULUI.

La noi oamenii există multă frică. Trecerea timpului ne face și mai îngrijorați… Omul care este cu Hristos transcede timpul c
ăci Il primești pe Dumnezeu si nimic nu mai lipsește, caci omului îi lipsește doar Dumnezeu.

Totul se reduce la a-L cunoaște  pe Hristos, la a se împărtăși din Hristos. Și odată ce omul gustă și vede cât este de bun Domnul, atunci a intrat pe Calea cea buna.

În zadar ne grăbim…in zadar tot așteptăm. Dacă nu-L vrem pe Domnul nu putem face nimic! El este viața noastră. Fără El nu avem viață în noi. Când s-a conectat omul la izvorul HARULUI… când s-a conectat omul la izvorul Vieții… atunci totul se schimbă.

Viață noastră e ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Așa zice Sf. Ap. Pavel. Adică cum? Adică tot ceea ce sufletul meu vrea și tânjește, caută, dorește, si va găsi în relația mea cu Dumnezeu, împărtășindu-mă cu Hristos.


„În vremea aceea a venit un dregător și s-a închinat lui Iisus, zicând: Fiica mea a murit de curând, dar, venind, pune mâna Ta peste ea și va fi vie. Atunci Iisus, ridicându-Se, a mers după el împreună cu ucenicii. Și, iată, o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui și mă voi face sănătoasă. Iar Iisus, întorcându-Se și văzând-o, i-a zis: Îndrăznește, fiică, credința ta te-a mântuit! Și s-a tămăduit femeia din ceasul acela. Iisus, venind la casa dregătorului și văzând pe cântăreții din flaut și mulțimea tulburată, a zis: Depărtați-vă, căci copila n-a murit, ci doarme. Dar ei râdeau de El. Iar după ce mulțimea a fost scoasă afară, intrând, a luat-o de mână și copila s-a ridicat. Și a ieșit vestea aceasta în tot ținutul acela.” MATEI 9, 18-26


SERILE BIBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu